Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Το φάντασμα της χρεοκοπίας στοιχειώνει το Μαξίμου


Το έλλειμμα που καλπάζει, η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, τα έσοδα που δεν υπάρχουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, “στοιχειώνουν” το Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι επιτελείς του Πρωθυπουργού, ζουν πλέον με το... φάντασμα της χρεοκοπίας.
Οι ανησυχίες της τρόικας που χτυπάει καμπανάκια, ενδέχεται να αποδειχθούν συγκρατημένες, αφού τα έσοδα του κράτους είναι απογοητευτικά, ενώ η κυβέρνηση δεν μπόρεσε καν να τιθασεύσει καν τις δαπάνες που το πρώτο τρίμηνο του 2011, αυξήθηκαν κατά περίπου 350 εκατ. ευρώ.
Το έλλειμμα, κινείται περίπου στο 10,6% (9% ήταν οι κυβερνητικές προβλέψεις) και το ΙΟΒΕ εκτιμάει ότι οι .........
οφειλές ξεπερνούν τα  4,5 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει πρόσθετα μέτρα για να κλείσει η μαύρη τρύπα που υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.
Για το υπουργείο οικονομικών, σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται η άντληση εσόδων και η περικοπή των δαπανών, χωρίς να περικοπούν με οριζόντιες παρεμβάσεις μισθοί και συντάξεις και χωρίς να υπάρξουν γενικευμένες αυξήσεις φόρων.
Στα συρτάρια του υπουργού, βρίσκονται εισηγήσεις για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα και την μεγάλη ακίνητη περιουσία, για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις ακριβές περιοχές (ώστε να πιαστούν περισσότερη στη φάκα), αλλά και για “ρύθμιση” των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, παράλληλα με την ταχύτατη “αξιοποίηση” των “φιλέτων” που αποφασίστηκε να “θυσιαστούν” στον βωμό του ΔΝΤ.
Ωστόσο, καθημερινά πληθαίνουν οι αναλυτές που προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αναγκαστικά αναδιάρθρωση του χρέους και πλησιάζει η 15η Απριλίου, ημέρα που (το 1912) βυθίστηκε ο Τιτανικός και (το 2011) θα ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης,Γ. Παπακωνσταντίνου. Λίγο πριν την Κυριακή των Βαΐων...


Newpost


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου