Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ανάλγητη η κυβέρνηση Παπανδρέου παραμένει στην εξουσία μετά την καταγγελλία του Κακλαμάνη


Κακλαμάνης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί

να υπερασπισθεί τη Βόρεια Ελλάδα!!!


Ο Απόστολος Κακλαμάνης κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου πως δεν έχει την πυγμή και τα γενικότερα προσόντα να υπερασπισθεί εθνικούς γεωγραφικούς χώρους και συγκεκριμένα -όπως ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε- την Μακεδονία και την Θράκη!!!

Αυτή η δήλωση αποτελεί έναν πολύ σοβαρό λόγο για να αναγκαστεί ο ίδιος ο κύριος Κακλαμάνης να αιτιολογήσει και να γνωστοποιήσει αναλυτικά όλες εκείνες τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του, οι οποίες τον οδήγησαν να προχωρήσει στην συγκεκριμένη -ύψιστου εθνικού ενδιαφέροντος- καταγγελία. Είναι υποχρεωμένος ο λαλίστατος κύριος Κακλαμάνης, να αφήσει στην άκρη τον γενικόλογο καταγγελτικό του λόγο και υπεύθυνα να αναφέρει όλους τους λόγους που τον ώθησαν στην συγκεκριμένη δήλωση εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι σε κάποια συζήτηση καφενείου…

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι υποχρεωμένη να τοποθετηθεί σε αυτή την δήλωση του κυρίου Κακλαμάνη. Και μάλιστα, την τοποθέτηση – απάντηση οφείλουν να την κάνουν ο κύριος Δρούτσας (ως υπουργός Εξωτερικών), ο κύριος Ραγκούσης (ως υπουργός Εσωτερικών), ο κύριος Βενιζέλος (ως υπουργός Άμυνας), αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι κύριοι αυτοί απαιτείται να τοποθετηθούν δημοσίως στην τοποθέτηση του κυρίου Κακλαμάνη, πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί την Μακεδονία και την Θράκη. Είναι υποχρεωμένη η σημερινή κυβέρνηση τόσο απέναντι στον ρόλο που έχει επωμισθεί (υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας) την ημέρα της ορκομωσίας της. Είναι υποχρεωμένος ιδιαίτερα ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να γνωστοποιήσει στον Ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς σημαίνει η καταγγελία του κυρίου Κακλαμάνη. Δεν είναι δυνατόν μία καταγγελτική τοποθέτηση να μπαίνει στο «συρτάρι», τη στιγμή που αφορά απώλεια εδαφών της Ελλάδας!!!

Ίσως να θεωρείται αφέλεια η απαίτηση ειλικρινούς τοποθέτησης από την πλευρά της κυβέρνησης σε ένα μείζονος και φλέγοντος σημασίας θέμα που αφορά την διατήρηση της Ελληνικότητας δύο γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας. Όμως, πως μπορεί να χαρακτηρίσει ο απλός πολίτης την σιωπή που ακολούθησε από την πλευρά της αντιπολίτευσης; Γιατί δεν υπήρξε άμεση παρέμβαση από τους αρχηγούς των αντιπολιτευτικών κομμάτων, προκειμένου να απαιτηθούν άμεσες διασαφηνίσεις εκ μέρους του κυρίου Απόστολου Κακλαμάνη; Γιατί αυτή η σιωπή, που δείχνει έντονα στοιχεία συνενοχής και επιβολής της γνωστής πολιτικής ομερτά; Δεν είναι άραγε απορίας άξιο το ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής για να ζητήσει εξηγήσεις από τον κύριο Κακλαμάνη; Δεν απορούν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές (όλων των κομμάτων) που δεν ζητήθηκε από την κυβέρνηση να απαντήσει στην κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον της το εξέχων στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Κακλαμάνης;

Εάν τολμήσουμε να παραγνωρίσουμε την σημαντικότητα της καταγγελίας περί σοβαρού και ορατού εθνικού κινδύνου απώλειας εδαφών, δεν μπορούμε –όσο και να το θα θέλαμε- παρά να εστιάσουμε στην ίδια την καταγγελία, από την πολιτική (και όχι την εθνική) της όψη. Τί είπε δηλαδή ο κύριος Κακλαμάνης; Κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου ως ανίκανη να διαχειρισθεί πολιτικά, ως μη έχουσα την κυριαρχία (ή την βούληση) να υπερασπισθεί επαρκώς και με κάθε μέσο την ίδια την χώρα και τους πολίτες της. Ο κύριος Κακλαμάνης, με λίγα λόγια κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου ως κυβέρνηση μειωμένων αρμοδιοτήτων και ικανοτήτων, ως κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτεί η ψήφος των Ελλήνων πολιτών. Δηλαδή, συγκεκριμένη η καταγγελία του κυρίου Κακλαμάνη, έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο να συνεχίσει να διατηρείται στην εξουσία, όντας ανίκανη να ανταποκριθεί στην βασικότατη αρχή που επιτάσσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας: στην υπεράσπιση της χώρας και την μη απώλεια κυριαρχίας εθνικής, γεωγραφικής ή οποιασδήποτε άλλης.

Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να συνεχίζει να υπάρχει η σημερινή κυβέρνηση, μετά από μία τόσο σοβαρή καταγγελία; Και, αφού ο κύριος Κακλαμάνης έκανε αυτή την τοποθέτηση – καταγγελία και δεν εισέπραξε (δημοσίως) καμία απάντηση, γιατί δεν έχει παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή και από το ίδιο το βουλευτικό αξίωμα; Δεν γνωρίζει πως η συνέχιση της παραμονής του στον βουλευτικό θώκο τον κατατάσσει ως συνένοχο εκείνων που καταγγέλλει; Εκτός και εάν η όλη καταγγελία αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» που «ρίχτηκε» τώρα, για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον… Βλέπετε, ο κύριος Κακλαμάνης έχει ήδη γευτεί ένα μικρό μέρος της οργής των πολιτών, οπότε… Μόνο που επειδή το «παιχνίδι» έχει «χοντρύνει» πάρα πολύ, μετά και την συγκεκριμένη καταγγελία, θα πρέπει όλοι (τόσο ο κύριος Κακλαμάνης, όσο και ολόκληρη η κυβέρνηση Παπανδρέου και η αντιπολίτευση) να γνωρίζουν πως ο Ελληνικός λαός θα εφαρμόσει λύσεις οριζόντιες αλλά και κάθετες, απέναντι σε εκείνους που προτιμούν να αποδέχονται μία μειωμένη Ελλάδα, παρά να αγωνίζονται με ειλικρίνεια για την διατήρηση της αξιοπρέπειας και της αυτοκυριαρχίας της χώρας.

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Επειδή όμως εμείς δεν θέλουμε να ξεχνάμε εύκολα, θυμίζουμε μία παλιότερη τοποθέτηση του κυρίου Απόστολου Κακλαμάνη, στην οποία απαιτούσε από τους (χριστιανούς) Έλληνες της Θράκης να αλλάξουν, για να... σωθεί η Θράκη! Αξίζει να παρακολουθήσουμε από τούδε και στο εξής το πως αλλάζουν οι... πολιτικοί!



http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου