Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Είναι το ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερο; Όχι, αλλά μην το λέτε, θα ξυπνήσετε τη ΝΔ….


Ποιος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για νεοφιλελευθερισμό; Ποιος νομίζετε;; Μα η ίδια η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Ο στόχος είναι απλός. Να περάσουν τα πιο σκληρά φορολογικά και εργασιακά μέτρα, όχι με τον μανδύα μιας σοασιαλιστικής κυβέρνησης, αλλά με το μανδύα μιας εξαναγκασμένης από την τρόϊκα νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την οποία δήθεν δεν έχει καμία ιδεολογική συγγένεια το ΠΑΣΟΚ. Η σκέψη είναι απλή και σατανική. Θέλει το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά, λερώνοντας όχι τη δική του ιδεολογία, αλλά την ιδεολογία του αντιπάλου. Καθόσον εύκολα αύριο ο καταραμένος νεοφιλελευθερισμός θα γίνει καταραμένος φιλελευθερισμός. Ποιος θα καθίσει άραγε να συγκρίνει τις διαφορές ή ποιος απλός ψηφοφόρος γνωρίζει τις διαφορές;;
Έτσι λοιπόν και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, έχουμε πέσει όλοι στην προπαγανδιστική παγίδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά και η ίδια η ιδεολογικά φοβισμένη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει υποκύψει στην τέλεια προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και το κατηγορεί και η ίδια (στο Θεό σας) για νεοφιλελευθερισμό. Αν είναι δυνατόν;; Εκεί φτάσαμε. Δεν αντιλαμβάνονται τα σαϊνια της Νέας Δημοκρατίας ότι κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ, όχι για το ολοκληρωτικό σοσιαλιστικό του πρόσωπο, αλλά για τον δήθεν νεοφιλελευθερισμό του, έχουν πέσει στην παγίδα της ολοσχερούς εξαφάνισης της φιλελεύθερης ιδεολογίας από τη χώρα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι πριονίζουν τα πόδια τους. Επομένως εκείνο το 60-40 που θέλει να ανατρέψει ο Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να το δει να χειροτερεύει σε 80-20 σε βάρος της ΝΔ. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε εκεί στη Νέα Δημοκρατία γιατί συρρικνώνεται το κόμμα τους, παρότι απέτυχε παταγωδώς ο δανεικός κρατισμός του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ;;
Η Αριστερά, από το άλλο μέρος, που είναι πανέξυπνη σε θέματα προπαγάνδας, παίζει πάνω σ’ αυτήν ακριβώς  την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, γιατί την ενδιαφέρει ο ολοκληρωτικός τρόπος διακυβέρνησης και όχι ο δημοκρατικός. Δεν νοιάζεται η Αριστερά για την ΝΔ, αντίθετα….. και περιέργως η ΝΔ δείχνει να νοιάζεται για την Αριστερά, προσπαθώντας να αποσπάσει έναν δάνειο καλό λόγο από τους ειδικούς του ολοκληρωτισμού. Μιλάμε για τέτοια σαϊνια παιδιά!!!
Ποιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι νεοφιλελεύθερο; Λάθος. Απομεινάρι της παλιάς σοβιετίας είναι. Θιασώτες του κάθε Μουμπάρακ, του κάθε Μπεν Άλι και  του κάθε Καντάφι είναι. Ναι μεν οι νεοφιλελεύθεροι είναι άγριοι σε ότι αφορά την εξαρτημένη εργασία, αλλά είναι εντελώς αντίθετοι σε ότι αφορά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Είδατε εσείς νεοφιλελεύθερους να εξοντώνουν φορολογικά τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες;; Αυτό το κάνουν τα βαθιά κρατικοδίαιτα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, ως ένα βαθιά κρατικοδίαιτο κόμμα,  δεν σκέφτεται νεοφιλελεύθερα, ούτε καν φιλελεύθερα. Είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό παλαιοσοβιετικού τύπου κόμμα, που πιστεύει ακράδαντα στον κεντρικό οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό και στην δημιουργία μόνιμης πολιτικής νομενκλατούρας. Εξάλλου είναι ιδιοκτησία μιας οικογένειας, μην το ξεχνάτε.
Είδε κανείς σας το ΠΑΣΟΚ να θέλει να μειώσει τη φορολογία, για να αναπτυχθεί ο ίδιωτικός τομέας;; Απεναντίας, από τη στιγμή που ανέλαβε έχει αυξήσει τόσο τους αμέσους όσο και τους εμμέσους φόρους. Αυτό είναι ή δεν είναι χαρακτηριστικό των πιο σκληρών ολοκληρωτικών κρατικοδίαιτων κομμάτων;;
Μπορεί άραγε κανείς να φανταστεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν επενδύσεις για οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με τόσο βαριά φορολογία;; ή να υπάρξει υγιές σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τόσο εξοντωτικά ασφάλιστρα, σε μια χώρα που δεν έχει παραγωγή;; Όχι βέβαια.
Αντίθετα, οι παλιές τριτοκοσμικές ιδεοληψίες του ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στο να διατηρήσουν, μέσα από το καθεστώς του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στο οποίο έχει υπαγάγει τη χώρα μας, ένα τεράστιο σπάταλο, σάπιο και διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο καθεστώς, με τους νταβατζήδες του και τα παράσιτά του, οι οποίοι και κρατούν τις στόφιγγες της χρηματοδότησης της οικονομίας, εξοντώνοντας φορολογικά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δηλαδή εξοντώνουν τον τομέα εκείνο από τον οποίο λογικά περιμένεις την ανάπτυξη.
Να μην λέει λοιπόν ψέματα το ΠΑΣΟΚ. Δεν του επιβάλει η τρόϊκα να αυξάνει τους φόρους. Η τρόϊκα του λέει να πατάξει τη φοροδιαφυγή για να εισρεύσουν έσοδα στα δημόσια ταμεία και ταυτόχρονα να μειώσει τη σπατάλη στο Δημόσιο. Η τρόϊκα του λέει να απελευθερώσει τα επαγγέλματα για να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός.
Είδατε μήπως εσείς να συγκινείται το ΠΑΣΟΚ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου