Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Και τη χώρα και τις τράπεζες θα καταστρέψουν...

Όλη την ημέρα σήμερα οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ πάλευαν να διαψεύσουν τα όσα αναφέραμε στον χθεσινό Δευκαλίωνα, για την κυβερνητική σύσκεψη που τελείωσε σε βαριά ατμόσφαιρα.
Για να μην κουράζονται τσάμπα, θα τους αναφέρουμε μία δραματική επωδό ενός άλλου πρωτοκλασάτου υπουργού. Όταν τελείωσε η ενημέρωση για τα οικονομικά θέματα από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και άρχισε ο κύκλος των τοποθετήσεων από τους παριστάμενους υπουργούς, ο εν λόγω υπουργός και μέσα σε πρωτοφανές κλίμα κατήφειας είπε απευθυνόμενος στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου «Γιώργο σήμερα κατάφερες να μας τρομάξεις».
Αυτά, για να μην τολμήσουν οι Γκεμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ να ισχυριστούν ότι δεν ξέρουμε τι γράφουμε κλπ. Δικός μας άνθρωπος παρευρίσκονταν στην εν λόγω συνεδρίαση και παρακολουθούσε τι γίνονταν. Σε αντίθεση με τους γκεμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ που κάθονταν απ’ έξω και προσπαθούσαν να πληροφορηθούν τι γίνεται μέσα στον χώρο της συνεδρίασης.
Τελειώνοντας τα θέματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, πρέπει να βγάλουμε και μερικά συμπεράσματα. Τα καλύτερα και επιφανέστερα κυβερνητικά στελέχη δεν...
 ανέμεναν ότι η ορθή εφαρμογή του μνημονίου απαιτούσε νέα εισπρακτικά μέτρα και ένα ευρύ και πολύ μεγάλο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων. Πιάστηκαν λοιπόν στον ύπνο από τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συμφώνησαν κατηφείς και μέσα σε μία βαριά ατμόσφαιρα. Δεν διαφώνησε και δεν πρότεινε κανένας τους την εναλλακτική πρόταση της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, για λόγους που αργά η γρήγορα θα εξαναγκασθούν να εξηγήσουν στον Ελληνικό Λαό.
Ήδη ο επικεφαλής των παρισταμένων στην εν λόγω συνεδρίαση, ο Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε δημόσια και ευθαρσώς δήλωσε στο Γερμανικό περιοδικό Stern «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των τραπεζών». Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Τα έχουμε πει και ξαναπεί, με αποκορύφωμα την 9η Φεβρουαρίου, στο άρθρο μας με τίτλο «Ελληνική (Τραπεζική) Δημοκρατία». Θα συνεχίσουμε όμως να το λέμε. Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός, έχουν σε πρώτη προτεραιότητα να προστατέψουν τις τράπεζες. Αδιαφορώντας για τα δεινά που επισωρεύει στο κορμί της χώρας η εφαρμογή του επαίσχυντου μνημονίου.
Μία μόνο απλή ερώτηση προς τους εναπομείναντες παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ας μας εξηγήσουν οι σύντροφοι ποιος έχει ανάγκη περισσότερης προστασίας. Η Χώρα και ο Λαός της, ή οι Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Τράπεζες;
Ας απαντήσουν μόνοι τους, αποκλειστικά στον εαυτόν τους και την συνείδηση τους. Τότε θα έρθουν να μας συναντήσουν στους δρόμους, εκεί που κυλάει και αγωνίζεται καθάρια Ρωμιοσύνη.
Εμείς την επιλογή μας την κάναμε νωρίς. Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε να απαντάμε ένα-ένα στα επιχειρήματα της φίλο-μνημονιακής συμμαχίας. Η ζωή πάντα μας δικαίωνε μιας και το φίλο-μνημονιακό μέτωπο γνώριζε την μία ήττα πίσω από την άλλη, αφού στο επίπεδο της επίτευξης των στόχων που έθετε το περιβόητο μνημόνιο μόνο αποτυχίες καταγράφονταν.
Έτσι και σήμερα που ο Γιώργος Παπανδρέου πρόταξε το συμφέρον των Τραπεζών.Εμείς θα πάμε ένα βήμα πιο πέρα και θα προβλέψουμε. Τελικά, και τη χώρα και τις τράπεζες θα καταστρέψουν!



http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου