Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αποκόπτεται η Κύπρος από τον Εθνικό Χώρο, αλλά ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , για να παραδοθεί στην ηγεμονία των Άγγλων και του Ισραήλ ...

Εκείνο που όφειλε να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ , θα ήταν η άμεση ανακήρυξη της και η συμφωνία με την Κύπρο για κοινή ΑΟΖ . Τούτο θα σήμαινε συνεκμετάλλευση της ενιαίας ΑΟΖ από τα δύο κράτη του ελληνισμού αλλά και συνομολόγηση κοινού αμυντικού μετώπου που θα έθετε τις βάσεις για ομαλή μετεξέλιξη σε ένα ενιαίο ελληνικό στρατό με κοινό υπουργείο αμύνης .
Αντί αυτού η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνείται να προβεί σε ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και φαίνεται υποχωρούσα στις απειλές που η Τουρκία προβάλλει για το Καστελλόριζο. Η υποχώρηση αυτή , ας σημειωθεί, είναι τρισχειρότερη από εκείνη των Ιμίων,διότι σε πρώτη φάση μετατρέπει σε αμφισβητούμενη και γκρίζα ζώνη μια μεγάλη θαλάσσια έκταση η οποία μπαίνει σαν σφήνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τούτο σημαίνει ότι παύει να υπάρχει ο ενιαίος ελληνικός χώρος και κατά συνέπεια η ενιαία ελληνική άμυνα Ελλάδος – Κύπρου. Με τη προδοτική αυτή στάση της ελληνικής κυβερνήσεως αποκόπτεται η Κύπρος από τον εθνικό χώρο αλλά και από την Ευρώπη για να παραδοθεί στην ηγεμονία των άγγλων και του Ισραήλ.
Τούτα έχον κατά νουν ο κ. Χριστόφιας έσπευσε να επιταχύνει τις διαδικασίες της εξάρτησης στον αγγλοσιωνιστικό ηγεμονισμό, προβαίνοντας σε συμφωνίες εξόρυξης του φυσικού αερίου . Η Τουρκία πήρε αμέσως το μήνυμα και προσπαθεί να αξιοποιήσει την ελληνική υποχωρητικότητα προβάλλοντας διεκδικήσεις επί της κυπριακής ΑΟΖ και εκτοξεύοντας απειλές στρατιωτικής παρέμβασης .
Το κλίμα που δημιουργείται είναι άκρως επικίνδυνο για το μέλλον της Κύπρου. Η υποψία συνομωσίας με την συμμετοχή της ελληνικής κυβερνήσεως προς επιβολή μιας λύσης στο κυπριακό που να «ικανοποιεί όλες τις πλευρές» , αρχίζει να αποκαλύπτεται αφεαυτής και να απομακρύνει κάθε σκιά αμφιβολίας. Σενάρια επιτάχυνσης των διαδικασιών και μετάβασης σε «διευρυμένη» διάσκεψη ,αρχίζουν ήδη να υιοθετούνται από όλο τα φάσμα του πολιτικού κατεστημένου.
Μοναδική διέξοδος στο αδιέξοδο της προδοσίας είναι η αφύπνιση των ελλήνων και η εναντίωση στα σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης Παπανδρέου , σχέδια οριστικής εγκατάλειψης της Κύπρου. Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθούσε και τον δικό μας αγώνα στη Κύπρο, ενάντια στην υποχώρηση .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



http://edikcyprus.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου