Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Ο Alexis βρήκε το σύνθημα των επόμενων εκλογών: “Γιώργος ή χάος”

Mερικές φορές διαβάζω τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του κ.Παπαχελά και ξεραίνομαι στα γέλια.

Καλή ώρα εκείνη η φοβερή του ανάλυση για την …δημοσκοπική άνοδο του ΛΑΟΣ.

Άλλες πάλι φορές προβληματίζομαι γιατί αντιλαμβάνομαι τα μηνύματα που θέλει να μας στείλει.

Ο Alexis, από τότε που έγινε «μέτοχος» στην εφημερίδα, μπερδεύει συνεχώς δυο πράγματα, που θα πρέπει να του έμαθαν να ξεχωρίζει εκεί στο Αμέρικα, που σπούδασε δημοσιογραφία.

Άλλο το corporate και άλλο το ειδησεογραφικό τμήμα.

Άλλο ενημέρωση και άλλο κατευθυνόμενη πληροφόρηση.

Διάβασα το άρθρο του με τίτλο «Συντεταγμένα ή άναρχα»,(Καθημερινή 16-3-2011) όπου ο Alexis προβληματίζεται για το πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους;

Αναρωτιέται, λοιπόν, «Υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα και όποιος γνωρίζει την απάντησή του μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στη χώρα μας. Το ερώτημα είναι πότε θα σταματήσει η Ελλάδα και μια αναδιάρθρωση του χρέους της να συνιστούν απειλή για τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες αλλά και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πότε, δηλαδή, θα μπορεί να πει το Βερολίνο ότι «εντάξει, τώρα και να κάνετε ένα κούρεμα της τάξης του 40% στα ομόλογά σας δεν μας πειράζει, είμαστε προετοιμασμένοι και προφυλαγμένοι».

Και απαντάει ως ….έγκριτος οικονομολόγος: «Είναι προφανές ότι τώρα, ακόμη, δεν είναι έτοιμοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το πάνε πιο πίσω. Οι Γερμανοί, αλλά και οι άλλοι βασικοί δανειστές μας, θα ήθελαν αυτό το «συμβάν» να γίνει οργανωμένα και μέσα σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες,¨»

Με άλλα λόγια, επομένως, ο Alexis στέλνει ένα μήνυμα ότι η αναδιάρθρωση είναι δεδομένη.

Απομένει να αποφασίσουν οι Γερμανοί, το πότε.

Το λάβατε το μήνυμα;

Όμως ο Alexis, δεν σταματάει εδώ:

Έχει και άλλα μηνύματα και συνεχίζει:

«Εδώ όμως γεννιούνται δύο άλλα ερωτήματα· πόσο θα μας αντέξουν αν συμπεριφερόμεθα σαν να μην ξέρουμε ότι έχουμε χρεοκοπήσει και πόσο θα αντέξει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Ο πρώτος κίνδυνος είναι σαφής. Είμαστε εκτός στόχων στα έσοδα, δεν έχει γίνει ουσιαστική περικοπή κρατικής σπατάλης και οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται είτε στο ράφι είτε στα χαρτιά.»

Δηλαδή, οAlexis ομολογεί ότι έχουμε χρεοκοπήσει!!!

Δεύτερον, αποφαίνεται, επίσης, ότι η και η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει. Αυτό έχει σημασία να το λέει ο Alexis και η εφημερίδα την οποία διευθύνει γιατί ήταν από τους θιασώτες του μνημονίου και λάτρεις των μεταρρυθμίσεων του Παπανδρέου.

Ο Alexis, επειδή συνήθως είναι καλά πληροφορημένος, ξέρει τι θα μας συμβεί και τον Μάιο! Εδώ λειτουργεί ως …προφήτης:

«Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίσει να λειτουργεί όπως τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό σημαίνει ότι θα φτάσουμε τον Μάιο να είμαστε έτοιμοι για μια κόκκινη κάρτα από την τρόικα. Οι άνθρωποί της περιμένουν στη γωνία μετά το «άδειασμα» που υπέστησαν από την κυβέρνηση για τα 50 δισ., ενώ αισθάνονται ότι έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των υπουργών με τους οποίους μιλούν την ίδια «γλώσσα». Έχουν γίνει δηλαδή από τεσσερισήμισι, δύο και κάτι…»

Τι προφητεύει ο Alexis;

Πρώτον ότι η τρόικα θα μας δείξει κόκκινη κάρτα!

Δεύτερον, ότι μας περιμένει στη γωνία.

Τρίτον, ότι δεν μπορούν πια να συνεννοηθούν με την κυβέρνηση.

Το θεωρώ βέβαιο ότι ο Alexis δεν τα έβγαλε από το κεφάλι του. Ως έγκυρος δημοσιογράφος θα διασταύρωσε τις πληροφορίες του.

Aπό εδώ και κάτω αρχίζει τις συμβουλές για να προστατέψει τον εκλεκτό του: «Ο κ. Παπανδρέου λέει στους στενούς συνεργάτες του ότι έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και πως ξέρει ότι χρειάζεται μια σφιχτή κυβέρνηση υλοποίησης του Μνημονίου. Έχει ελάχιστο χρονικό περιθώριο για να το κάνει αυτό πράξη.»

Να μην ανησυχούμε, λοιπόν, επειδή ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και προφανώς θα το διορθώσει, υποθέτουμε εμείς ότι ήθελε να γράψει, αλλά οι σοβαροί δημοσιογράφοι κρύβουν τη χαρά τους.

Στη συνέχεια αρχίζει ένα παραλήρημα κινδυνολογίας: «Ας πούμε ότι η τρόικα θα μας «αντέξει» για ένα διάστημα ακόμη γιατί φοβάται το χάος στην Ελλάδα. Εμείς θα το αποφύγουμε ή θα το προκαλέσουμε μόνοι μας, επιταχύνοντας τις εξελίξεις και ακυρώνοντας τους σχεδιασμούς των δανειστών μας; Τις επόμενες εβδομάδες, αυτό θα κριθεί από το αν ο κ. Παπανδρέου θα λυγίσει απέναντι στο παλιό καλό βαθύ ΠΑΣΟΚ που θα του δείξει τα «δόντια» του σε όλα τα μέτωπα, από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το κλείσιμο των σχολείων κ.λπ. κ.λπ. Η μάχη θα είναι σκληρή και το βαθύ ΠΑΣΟΚ θα έχει πολλούς συμμάχους στην Αριστερά, στη ρητορεία σημαντικού μέρους της Ν.Δ. και στις φωνές του λαϊκισμού που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.»

Συμπέρασμα: Ο καλός στρατιώτης ..Σβέηκ, συγγνώμη Γιώργος ήθελα να πω, θέλει να μας κάνει μια σύγχρονη χώρα, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με το «παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ», με την «Αριστερά», αλλά και με «τη ρητορεία σημαντικού μέρους της Ν.Δ. και στις φωνές του λαϊκισμού που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα»!

Είναι, λοιπόν, προφανές τι θέλει να μας πει ο Alexis.

Η επόμενη μάχη θα είναι μεταξύ του «φωτός», που εκπροσωπεί ο κ.Παπανδρέου (και η συμμαχία των προθύμων που δεν αναφέρει ο Alexis, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) και του σκότους που εκπροσωπούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Παλιός ο διαχωρισμός Alexis!

Για κάτι τέτοιους διχασμούς μιλούσε και ο μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας!

Εκεί έχεις μείνει;

Και ως καλός δημοσιογράφος, ο Alexis, το καλό το φύλαγε για το τέλος:

«Η έκβαση της μάχης ίσως εν τέλει κρίνει το αν θα γίνει αναδιάρθρωση επισήμως και συντεταγμένα βάσει σχεδίου ή άναρχα και με απίστευτους κοινωνικούς και πολιτικούς κλυδωνισμούς.»

Τι μας λέει, με άλλα λόγια: «Γιώργος ή χάος!»

Να ποιο είναι το δίλημμα των επόμενων εκλογών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου