Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδα Eφημερίδων 14/02/11


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα «έξυπνα υφάσματα» θα σώσουν την Οικονομία!».
Η εφημερίδα γράφει ότι «θα συλλαμβάνουν ηλιαχτίδες, θα δημιουργούν άφθονη ενέργεια μέσα από ρούχα, τσάντες, τέντες και θα κινούν κάθε ηλεκτρική συσκευή».
ΑΥΡΙΑΝΗ: «Δραπετεύει με εκλογές ο Γιώργος».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «εκλογές ή ελικόπτερο. Δεν πρόκειται για ψευδο-δίλημμα αλλά για τις όψεις του ίδιου νομίσματος που κρατεί στα χέρια του ο πρωθυπουργός και η αξία του αποτιμάται με τις εκδοχές του πολιτικού μέλλοντός του εντός συνόρων, ειδικά μετά την ψυχρολουσία εξευτελισμού στην οποία υπέβαλλαν τον ίδιο και την κυβέρνησή του τα μαντρόσκυλα της Τρόικας με το «πωλείται η Ελλάς»».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ««Εγώ δεν πάω φυλακή»».
Η εφημερίδα γράφει «ο φόβος του ειδικού δικαστηρίου πλανάται πάνω από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ. Υπουργοί αρνούνται να υπογράψουν και ετοιμάζουν «ηρωική έξοδο»…».
ΕΘΝΟΣ: «Συγνώμη από την τρόικα μετά τη θύελλα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αναδιπλώθηκε η τρόικα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων. Αναγνώρισε το λάθος και ζήτησε συγνώμη. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές σε Στρος Καν, Μπαρόζο και Τρισέ, ότι τα στελέχη τους εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γέροντας Παΐσιος: θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «επαληθεύεται στο έπακρο ο Αγιορείτης μοναχός Παΐσιος που είχε πει: Θα σας δώσουν πολλά λεφτά, θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά… Τελικά, δεν θα προλάβουν να τους πάρουν πίσω. Ούτε καν το κεφάλαιο, γιατί έρχονται άλλα πράγματα».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Μετά τον εξευτελισμό των Ελλήνων ο Παπανδρέου το παίζει αντιστασιακός».
Η εφημερίδα γράφει ότι «η ξενόδουλη κυβέρνηση ήξερε τα πάντα για τις ανακοινώσεις της τρόικας και όταν διαπίστωσε την αντίδραση του λαού και ιδιαιτέρως του ΠΑΣΟΚ άρχισε να παίζει θέατρο με δήθεν διαβήματα διαμαρτυρίας για να δείξει ότι δεν είναι ανδρείκελο της τρόικας. Ολα όσα κάνει ο αρχηγός των παπατζήδων είναι μία καλοστημένη επικοινωνιακή παράσταση ελπίζοντας ότι θα εκτονώσει την κατάσταση. Κανένας σοβαρός πρωθυπουργός με εθνική ευθύνη δεν θα επέτρεπε τον εξευτελισμό του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής επιτρέποντας στους υπαλλήλους της τρόικας να κάνουν ανακοινώσεις που όφειλε να κάνει αυτός και η αστεία κυβέρνησή του».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κωμικο-Τραγωδία. Συμφωνημένο το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας για 50 δισ.».
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο υποτιθέμενος καβγάς κυβέρνησης – τρόικας έγινε για το πάπλωμα, αφού το πακέτο των 50 δισ. από την πώληση ακίνητης δημόσιας περιουσίας είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους πριν από τις ανακοινώσεις των τροϊκανών. Το αποδεικνύει και το non paper που εξέδωσε εκ των υστέρων, νωρίς το απόγευμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παίζει θέατρο με «τροϊκό» πόλεμο. Δεν διαψεύδει το ξεπούλημα της χώρας».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «υπουργοί και βουλευτές κατά Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου για το μυστικό deal των 50 δισ. ευρώ με τους ανθύπατους της τρόικας. Το Μαξίμου ψάχνει λύση σε ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές. Το non paper του υπουργείου που ξεσκεπάζει τον Παπακωνσταντίνου. Τι περιλαμβάνει η λίστα της γενικής εκποίησης».
ΕΣΤΙΑ: «Πηγή σπατάλης η δημόσια περιουσία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι «η πρότασις των εκπροσώπων της τρόικα να εκποιηθούν μέχρι το 2015 δημόσιες επιχειρήσεις, συμμετοχές σε επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 50 δις ευρώ, είναι αλήθεια ότι προεκάλεσε σοκ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Εκλογές για να περάσει το ξεπούλημα».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «εξαερώθηκε η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να πείσουν ότι δεν δέχονται εντολές από την τρόικα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι γνώριζαν και ενέκριναν την απόφαση για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ. Κατόπιν τούτου, αναλυτές εκτιμούν ότι πίσω από την κακοστημένη παράσταση ενδέχεται να κρύβονται πρόωρες εκλογές ώστε να νομιμοποιηθεί το «πωλητήριο»».
ΤΑ ΝΕΑ: ««Ασημικά ΑΕ». Ποιά είναι, πόσο αξίζουν και πώς θα αξιοποιηθούν».
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε μία εταιρεία θα ενταχθούν τα «ασημικά» του Δημοσίου, προκειμένου να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Η εταιρεία είτε θα μετοχοποιηθεί είτε θα χρησιμοποιηθούν τα περιουσιακά της στοιχεία ως εγγύηση για να δανειστεί το Δημόσιο».
CITY PRESS: «Διχασμός για τα «ασημικά» των 50 δισ.».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η τρόικα ανακοίνωσε υπερφιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι περισσότεροι υπουργοί. Στο «στόχαστρο» ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η αποτυχία του μνημονίου οδηγεί σε «λύσεις» απελπισίας».
METRO: ««Τροϊκός» πόλεμος».
Η εφημερίδα γράφει ότι «πολιτική θύελλα από τις παρεμβάσεις της τρόικας, με τα σενάρια για πρόωρες να φουντώνουν. Τόμσεν και Ντερούζ επιμένουν στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, παρά τις αντιδράσεις Παπανδρέου, που οδήγησαν σε αναδίπλωση».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στην κόψη της τρόικας η αγορά».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αμήχανες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας. Ωστόσο, οι μετοχές των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο ενισχύθηκαν, γεγονός που αποτυπώνει τις προσδοκίες από τις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η κυβέρνηση ψάχνει νέες ισορροπίες με την τρόικα».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε «έλεγχο ζημιών» προβαίνουν από προχθές στην κυβέρνηση, μετά το πολιτικό ζήτημα που προκάλεσε η ανακοίνωση από τους επικεφαλής της τρόικας, ότι η Αθήνα συμφώνησε να υλοποιήσει έως το 2015 σχέδιο ιδιωτικοποίησης κρατικής περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου