Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Όταν χάνονται τα αυτονόητα τότε επικρατεί το βασικό... ένστικτο


Προφανέστατα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει απωλέσει την επαφή με την πραγματικότητα και κινείται και ομιλεί στην δική του εικονική ή "δάνεια" πραγματικότητα.
Ο λόγος του για "βασικά στοιχεία κυριαρχίας" προφανώς τον κατατάσσει στα μειωμένης αντίληψης και εγκεφαλικής λειτουργίας άτομα.
Κατ' άλλους η συγκεκριμένη του αναφορά τον κατατάσσει στα άκρως επικίνδυνα για την χώρα και δολίως κινούμενα (ή υποκινούμενα και στηριζόμενα) άτομα.
Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται "ελαφρά τη καρδία" για -έστω και κατ' ελάχιστη- απώλεια (εθνικής) κυριαρχίας, ο κύριος Παπανδρέου σαφέστατα από χθες βαρύνεται με την εκκίνηση διαδικασιών που -ο πρωθυπουργός θώκος φαίνεται να νομιμοποιεί- προσβλέβουν στην αφαίρεση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Ελλάδα.
Διαβάζω στον πολύ καλό "Χασάπη":
Ξαφνικά ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου χθες στη Βουλή πέταξε μια «πυρηνική βόμβα», η οποία δεν σχολιάστηκε καθόλου από τα ΜΜΕ του καθεστώτος. Συγκεκριμένα είπε: «Θέλω να ξέρετε, να το τονίσω και πάλι, ότι δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας» Και στη συνέχεια κάλυψε αυτή την αναφορά με διάφορες εθνικοαπελευθερωτικές κορώνες του στυλ: «Σε αυτό θα δώσουμε μάχη, όπως έδωσα μάχη και θα ξαναδώσω και θα ξαναδώσουμε μάχη, όποτε χρειαστεί, για να εγγυηθούμε την κυριαρχία μας»

Τι θέλει να πει ο «ποιητής» εδώ; Τι υπονοεί η αναφορά του στα «βασικά στοιχεία» της κυριαρχίας της Ελλάδας; Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, έρχεται κάποιος και βάζει διαβάθμιση στα στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους και δυστυχώς, εδώ πρόκειται για τη χώρα μας; Ποια είναι λοιπόν τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας; και ποια δεν είναι βασικά στοιχεία της κυριαρχίας; Τι επικίνδυνο παιχνίδι παίζεται εδώ πέρα;;

Για παράδειγμα ποια είναι τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο; Είναι και οι βραχονησίδες βασικά στοιχεία ή όχι; Είναι βασικό στοιχείο της κυριαρχία μας η τήρηση του Συντάγματος ή όχι; Ή είναι βασικό στοιχείο της κυριαρχίας η τήρηση εκείνων μόνο των διατάξεων που νομιμοποιούν και συγκρατούν το καθεστώς…. από την κατάρρευση, ενώ δεν είναι άλλες, όπως για παράδειγμα η προστασία της δημόσιας περιουσίας ή η κυριαρχική άσκηση οικονομικής πολιτικής από τον ελληνικό λαό;; Δηλαδή θα έχουμε μια κυριαρχία φυσαρμόνικα, η έννοια της οποίας θα χρησιμοποιείται μόνο όταν βολεύει το καθεστώς;;

Καλούμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει πίσω αμέσως αυτή την πρωτοφανή διαβάθμιση της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας, διαφορετικά, αν μπούμε στη λογική της συζήτησης για το ποια είναι ή όχι τα βασικά στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας, τότε μπαίνουμε σε ολισθηρούς εθνικούς κατήφορους.

Και τέλος, συμπληρώνω: Όπου δεν γίνεται σαφές τι είναι το "βασικό", τότε επικρατεί το "βασικό ένστικτο επιβίωσης". Και, κύριε Παπανδρέου, πιστέψτε με, δεν θέλετε να γνωρίσετε το ζωώδες αυτό ένστικτο που κρύβουν μέσα τους όλοι οι άνθρωποι.
Σταματήστε, επιτέλους, να προκαλείτε τους Έλληνες πολίτες αλλά και την μοίρα... γιατί είμαι βέβαιος πως δεν θέλετε να ακολουθήσετε τον δρόμο που χάραξαν οι σοσιαλιστές πρόεδροι της Τυνησίας και της Αιγύπτου...
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου