Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το Δουβλίνο σείστηκε και η Αθήνα τρέμει!..


Γράφει ο Μαγια

Αναμενόμενη η πανωλεθρία του δεξιού κυβερνώντος κόμματος στην Ιρλανδία. «Ηρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε τους απατεώνες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία» έγραψε μια ιρλανδική εφημερίδα. Οπερ και εγένετο.
Οι ιρλανδοί χρέωσαν στο κόμμα του πρωθυπουργού Κόουεν, που βρισκόταν επί 14 χρόνια στην εξουσία, και την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την υποταγή στην Τρόικα μέσω του επαχθούς Μνημονίου, που τσάκισε τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών.
Μετά την Ουγγαρία, όπου το Μνημόνιο με το ΔΝΤ διέλυσε το σοσιαλιστικό κόμμα, στην Ιρλανδία ήρθε η σειρά της........ Δεξιάς να περιέλθει σε κατάσταση διάλυσης εξαιτίας του δικού της Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Αλλωστε, είθισται τα  κυβερνητικά κόμματα, που μπλέκουν με το ΔΝΤ και μηχανισμούς …διάσωσης, στις εκλογές να συντρίβονται και να διαλύονται.
Συνεπώς, αν δεν πάει τώρα σε εκλογές η κυβέρνηση Παπανδρέου, αργότερα οι ψηφοφόροι θα έχουν ξεχάσει ότι πριν από αυτήν είχε μεγάλες ευθύνες και η ΝΔ. Κοντολογίς, δεν θα χρεωθεί μόνο την χρεοκοπία του Μνημονίου!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου