Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ "ΣΕΒΟΝΤΑΙ" ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ


Αλαλούμ επικρατεί στην Τουρκία με το πάρκο των «Πεσόντων στο Καρντάκ». 

Το συγκεκριμένο πάρκο που βρίσκεται στον δήμο Μπέϊκοζ στην ανατολική όχθη του Βοσπόρου εγκαινιάστηκε το 2003. Όμως ο νυν κοινοτάρχης δεν άντεξε άλλο στις παρατηρήσεις των επισκεπτών που ρωτούσαν επίμονα «εμείς είχαμε θύματα στο Καρτνάκ;» όπως γράφει η εφημερίδα Ραντικάλ. Κι όμως παρόλο που οι γείτονες μας δεν έχασαν κανέναν δικό τους στρατιώτη έχουν αυτό το παρκο!!!
Η τουρκική εφημερίδα που έκανε το ρεπορτάζ ρώτησε τον νυν δήμαρχο Γιουτζέλ Τσελίκμπιλέκ για το θέμα ο οποίος αγνοεί το θέμα. « Δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του πάρκου. Είναι η απόφαση προηγούμενης διοίκησης, θα το εξετάσω» δήλωσε.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Ιχσάν Σαμπρί Οκσούζ δήλωσε«εγώ δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του πάρκου, πως είναι δυνατόν;».
Ο κοινοτάρχης της περιοχής υποστηρίζει ότι ίσως το πάρκο να αφιερώθηκε στους 5 κομάντος που είχαν κάνει απόβαση στα Ιμια, δεν σκοτώθηκαν εκεί, αλλά τον Φεβρουάριο του 1996 συνετρίβη το ελικόπτερο που τους μετέφερε από τη βάση Άκσαζ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι τους. 


ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου