Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου:… κουτσομπολιά αυτά που λέει ο Στρος Καν!


Έλληνες πολίτες: "Κουτσομπολιά ότι κυβερνάει ο Παπανδρέου"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, με αιχμή τις αποκαλύψεις ότι ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ από το Δεκέμβριο του 2009. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπανδρέου τον κατηγόρησε ότι γίνεται «σχολιαστής κουτσομπολιών» και συμπλήρωσε ότι στην επίμαχη συνάντηση με τον Ντομινίκ Στρος Καν ζήτησε την τεχνική υποστήριξη του ΔΝΤ.
Υπεραμυνόμενος των ενεργειών στις οποίες προέβη τον Δεκέμβριο του 2009, ο Πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ανοιχτά παλεύω για αυτήν τη χώρα και θα έχω επαφές με οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο εφόσον αυτό είναι για το συμφέρον του ελληνικού λαού».
Συμπλήρωσε ότι στις επαφές του με τον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού έγιναν αξιολογήσεις για όλα τα πιθανά σενάρια, ωστόσο, όπως τόνισε, «το να κάνουμε δημοσίως συζητήσεις για όλα τα πιθανά σενάρια δημιουργεί αρνητικό κλίμα».
Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός απέδωσε ευθύνες για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι επί ΝΔ το χρέος της χώρας ανέβηκε κατά 150 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλασιάστηκε.
«Με την αποκάλυψη αυτή», συνέχισε, «αντέδρασαν οι αγορές. Ήμασταν αναξιόπιστοι και οι όροι δανεισμού τοκογλυφικοί. Η Ελλάδα είχε δύο επιλογές ή να χρεοκοπήσει ή να βρει από αλλού δανεισμό. Πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις για να σταθεί η Ελλάδα όρθια».
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη λέξη «κουτσομπολιό» για το ΔΝΤ που «τον καρφώνει». Ασκώντας οξεία κριτική στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση με την ανάληψη της εξουσίας, έκανε λόγο για «εθελοδουλία» και υποστήριξε ότι εθελοντικά η κυβέρνηση προσέφυγε στο ΔΝΤ. «Το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης, με σχέδιο οδηγήσατε τη χώρα στο ΔΝΤ».
«Μιλάγατε για περίστροφο που ήταν πάνω στο τραπέζι, αλλά το περίστροφο το κρατούσατε εσείς και είχατε ήδη πυροβολήσει την ελληνική κοινωνία αλλά με σιγαστήρα για να μην σας πάρουν χαμπάρι», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι σήμερα χειροκροτεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, συμπληρώνοντας: «Ευχαριστείτε τους Γερμανούς και τη Μέρκελ που είναι έτοιμη να μας βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη».
«Παίζετε θέατρο», σημείωσε, απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Εχετε ένα τελευταίο χαρτί, εκτός και αν κι αυτό σημαδεμένο. Αρνηθείτε το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας προσφεύγοντας στο λαό με δημοψήφισμα».
Προειδοποίησε μάλιστα τον Πρωθυπουργό, πως αν συμφωνήσει με αυτό στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, τότε, σε ενδεχόμενες εκλογές, «η διαφυγή του κ. Καραμανλή θα μοιαζει για αυτόν το ευτυχέστερο δυνατο σενάριο». «Υπαρχει γενική κατακραυγή έχει χρεοκοπήσει η δική σας κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο ο Πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι «η καταστροφή αυτής της κυβέρνησης, θα ήταν η καταστροφή μιας πορείας ανόρθρωσης αυτής της χώρας».
«Ξέρουμε από διαπραγματεύσεις, ξέρουμε πώς θα προωθήσουμε τα συμφέροντά μας ξέρουμε και τις δυσκολίες», συμπλήρωσε και επανέλαβε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί να συμμετέχετε στη συγγραφή ιστορίας, παραμένετε σχολιαστής κουτσομπολιών».
Τον κατηγόρησε τέλος πως φοράει «προσωπείο αριστερό», πως ο λόγος του στην πράξη είναι άκρως συντηρητικός και πως τριχοτομεί τη δικιά του παράταξη. «Δείτε πού είστε σήμερα. Πού είναι το κόμμα σας», τόνισε ο Πρωθυπουργός..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου