Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Μαθήματα Δημοκρατίας" σε αραβικές χώρες, από Γ.Παπανδρέου, Δ. Δρούτσα και Ε.Ε.!

Σε μια κωμικοτραγική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο CNN International ο υπουργός εξωτερικών Δ.Δρούτσας, θέλοντας να τονίσει την επιθυμία του ελληνικού κράτους...
να συνεισφέρει εποικοδομητικά στη διαδικασία εκδημοκρατισμού του Αραβικού Κόσμου, ανέπτυξε την ιδέα της δημιουργίας στην Ελλάδα ενός «Κέντρου Δημοκρατίας», το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους πολιτικούς που αναδεικνύονται στις Αραβικές χώρες.
Πρόκειται για μια ιδέα που είχε παρουσιάσει παλαιότερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και την οποία θα συζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών με τους συναδέλφους του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Συμβουλίου, που συγκαλείται στις Βρυξέλλες υπό την κ. Αστον, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική θα απασχολήσει στις 21 Φεβρουαρίου, τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στις οποίες θα μετάσχουν ο κ. Δρούτσας και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Ξενογιανακοπούλου.



Δείχνοντας μάλιστα τη γαλαντομία και μεγαλοψυχία που τον διακρίνει δήλωσε ότι «είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι εταίροι μας να συνεργαστούμε σ' αυτή την προσπάθεια». Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει που ξεκινά η Υποκρισία και που τελειώνει η Αδιαφορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της στον κόσμο της εργασίας.

Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ, συνυπεύθυνο με τις κυβερνήσεις της ΝΔ για τα τεράστια ελλείμματα και χρέη, που επιβάλλει καθεστώς Εργασιακού και Κοινωνικού Μεσαίωνα ωθώντας στην Χρεωκοπία τον κόσμο της εργασίας Προβάλλοντας το φόβο «χρεωκοπίας της χώρας». Το διεφθαρμένο αστικό καθεστώς εξουσίας της μίζας και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος, των σκανδάλων της SIEMENS, του Βατοπεδίου, των Πολεμικών Εξοπλισμών, του Χρηματιστηρίου, της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ και των Μεγάλων Έργων, των αμαρτωλών Εθνικών Οδών και των ΧΥΤΑ. Οι τρομοκράτες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ που απολύουν και πετούν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που σπέρνουν φτώχεια και απελπισία, που μας βάζουν να δουλεύουμε για 300-400 ευρώ όπου θέλουν-όσο θέλουν-όποτε θέλουν, που μαζί με τους καλοπληρωμένους δικαστές απαγορεύουν τις απεργίες, που κάνουν χημικό πόλεμο σε κάθε διαδήλωση και μετέτρεψαν την Κερατέα σε Κατεχόμενη Ραμάλα. Το Συνδικάτο του Εγκλήματος που δολοφονεί καθημερινά εργάτες, Έλληνες και ξένους στα εργατικά κάτεργα, που εκμεταλλεύεται αισχρά τους μετανάστες και αδιαφορεί για την απεργία πείνας 300 εξ αυτών και το συναπάντημα τους με το θάνατο. Η Ιερή Συμμαχία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Κουβέλη, των εργολάβων-τραπεζιτών-βιομήχανων και εφοπλιστών, των καναλαρχών με τις κλεμμένες συχνότητες και των μεγαλοδημοσιογράφων που απαγορεύουν την Αμφισβήτηση, που με πρωτεργάτη τον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο επιβάλουν Λογοκρισία αλά Μεταξά και Βενιζέλου, που παρακολουθούν-καταγράφουν-ελέγχουν κάθε κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Οι αστοί πολιτικοί και οι γραφειοκράτες των Βρυξελών, όλοι αυτοί που μαζί με τους επιχειρηματίες έκλειναν δουλειές και στήριζαν τα βάρβαρα και αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα, που έτρωγαν-έπιναν και διασκέδαζαν μαζί τους (κάτι ξέρει ο Γ.Παπανδρέου, ο Σαρκοζί, η Μέρκελ, ο Μπερλουσκόνι και λοιποί ευρωπαίοι δημοκράτες), που έκαναν επενδύσεις για να εκμεταλλεύονται τις άθλιες συνθήκες εργασίας των Αράβων εργατών και πουλούσαν όπλα και μέσα βασανισμού στις αραβικές κυβερνήσεις για να τους καταπιέζουν και να τους κρατούν «πειθαρχημένους» ώστε να πιάσουν τα πλάνα κερδοφορίας Άραβες και ξένοι εργοδότες, το μόνο που μπορούν να διδάξουν είναι το σύγχρονο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, που πρώτοι από όλους υφίστανται οι ευρωπαίοι πολίτες. Το μόνο που μπορούν να εξάγουν είναι η Δικτατορία της Αγοράς και των Νόμων του Κέρδους.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί αν κάποιος σήμερα δίνει και δικαιούται να δίνει μαθήματα, είναι οι Εξεγερμένοι λαοί της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Όλοι αυτοί που με το αίμα τους ανατρέπουν σκοταδιστικά και αντιδραστικά καθεστώτα, φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη της Επανάστασης και την κάνουν πράξη, ανατρέποντας πολύχρονες βεβαιότητες.

Δεν χρειάζονται οι λαοί αυτοί τη Δυτική Δημοκρατία, δηλαδή την Αστική Δικτατορία.

Από την Τυνησία μέχρι την Αίγυπτο και από την Λιβύη μέχρι το Μπαχρέιν ο κόσμος της εργασίας Απελευθερώνεται από τα δεσμά της «Εθνικής Ενότητας» που πάντα σήμαινε την υποταγή των εργαζομένων σε καταπιεστικά αστικά καθεστώτα και στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Δεν αναζητά τις απαντήσεις στα ακραία κοινωνικά του προβλήματα στα αποτυχημένα επαναστατικά εγχειρήματα του 19ου και 20ου αιώνα, αλλά σεβόμενος και όχι αντιγράφοντας την παρακαταθήκη τους, επιχειρεί να δώσει Επαναστατική διέξοδο στο οικονομικό αδιέξοδο και στην κρίση πολιτικής εκπροσώπησης με νέους όρους: νέοι πολιτικοί πρωταγωνιστές αναδεικνύονται, νέα πολιτικά εργαλεία χρησιμοποιούνται για να εξεγερθούν οι εργατικές μάζες και συντονίζουν τους ανατρεπτικούς αγώνες, νέες συλλογικότητες από τα κάτω δημιουργούνται.

Οι ομοιότητες των εξεγερμένων σε όλο τον Αραβικό κόσμο δεν παραπέμπουν στη Γάζα και στο αντιδραστικό καθεστώς της Χαμάς που υπερασπίζει μια θεοκρατικού εκδοχή του καπιταλισμού, στο Ιράν και στην Χεζμπολάχ, ούτε η δυναμική της κοινωνικής αμφισβήτησης τιθασεύεται από το πολιτικό Ισλάμ. Όσο και αν είναι επικίνδυνη η σύγκριση, εξαιτίας της ποιότητας και της ταχύτατης εξέλιξης των Αραβικών εξεγέρσεων ωστόσο θα μας επιτρέπατε να αναζητήσουμε αντιστοιχήσεις με την Κερατέα, τις εξεγέρσεις στα Γαλλικά γκέτο και στην εξέγερση του Λος Άντζελες. Οι σημερινοί αγώνες θυμίζουν όλο και περισσότερο Εξέγερση του Δεκέμβρη.

Η καπιταλιστική ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση έφερε μαζί της τον απαραίτητο πόλεμο τρομοκράτησης των λαών, όπως ονομάστηκε «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», τους ευρωτρομονόμους και τον πατριωτικό νόμο στις ΗΠΑ για να υποτάξουν παγκόσμια τον κόσμο τη εργασίας και τους αγωνιζόμενους λαούς, με πρωτεργάτες τους Παγκόσμιους Χωροφύλακες ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αλλά έφερε και την παγκοσμιοποίηση της ανάγκης για Ανατροπή των Νόμων της Αγοράς και του κοινωνικού κανιβαλισμού που επιβάλλει η καπιταλιστική κερδοφορία και ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός. Το επαναστατικό σκίρτημα του ενός λαού παραδειγματίζει και παρακινεί και τους υπόλοιπους που βιώνουν την ίδια εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ας αφήσουμε επομένως με την απορία όσους προσπάθησαν να μειώσουν, αμαυρώσουν και καναλιζάρουν «τις μέρες του Αλέξη» που έκαναν όλο τον κόσμο να λέει «Εδώ θα γίνει της Ελλάδας», για να γλεντήσουμε από το ανατρεπτικό πανηγύρι των λαών που μας κάνουν να θέλουμε να φωνάξουμε «Και εδώ να γίνει της Αιγύπτου. Και εδώ να γίνει της Λιβύης. Να φύγει με ελικόπτερο από το Μαξίμου ο Γιωργάκης Παπανδρέου»!

Εξάλλου, οι νέοι κυρίως και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που βρίσκονται ξανά στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών συγκρούσεων. Δε χάνουν το χρόνο τους με ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ ηττημένων έτσι και αλλιώς κομματικών και διανοουμενίστικων ελίτ αναζητώντας την «ενότητα γιατί χανόμαστε», αλλά βγαίνουν μαζικά στο δρόμο, δημιουργούν νέα πολύμορφα κινήματα, συγκρούονται με τις δολοφονικές δυνάμεις ασφαλείας, αντιμετωπίζουν με θάρρος τα τανκς, καταφέρνουν να κερδίσουν με την μεριά της επανάστασης τους φαντάρους.

Καταφέρνουν αυτό που φαινόταν Ακατόρθωτο: νικούν τα ΜΑΤ, τους Ασφαλίτες και τους Μισθοφόρους, ξεσηκώνουν την παγκόσμια αλληλεγγύη, ανατρέπουν τυρρηνικά καθεστώτα που είχαν την εύνοια των ιμπεριαλιστών της Δύσης και του Ισραήλ, τρέπουν σε φυγή τους δικτάτορες.

Ο Λαός μας έχει ανάγκη ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής

και του Μνημονίου, για να απελευθερωθεί από το αστικό καθεστώς εξουσίας

και την σύγχρονη δουλεία που επιβάλλουν στον κόσμο της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου