Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο μοναχικός δρόμος των αποτυχημένων - Τους εγκαταλείπουν ξένοι και ντόπιοι παράγοντες


Η κυβέρνηση έχει μείνει απελπιστικά μόνη. Καθημερινά την εγκαταλείπουν όλοι οι υποστηρικτές της, με τελευταίο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τις χθεσινές του δηλώσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη. Είναι δεδομέν πλέον πως ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης. Βασική αιτία είναι οι πολιτικές και οικονομικές επιλογές του.
Κι αυτό όπως είναι φυσικό τό έχουν αντιληφθεί πρώτα τα εκδοτικά συγκροτήματα. Όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια σαφή διαφοροποίηση απο την προηγούμενη ολόθερμη υποστηρίξη του ΓΑΠ και της κυβέρνησής του.
Τους αδειάζουν από παντού
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα: «Σε δίνη έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, καθώς διογκώνονται οι αντιδράσεις μερίδας βουλευτών του στις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εμφανές έλλειμμα συντονισμού, με τις έριδες μεταξύ υπουργών να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Σημάδια έντονης κόπωσης παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση».
ΕΘΝΟΣ: « Μπήκαν νερά από τον… ημιυπαίθριο. Νερά στο κυβερνητικό «σκάφος» από το «φάλτσο» του υφυπουργού Εσωτερικών για αναδρομικά τέλη στους νομιμοποιημένους ημιυπαίθριους, η οποία τελικά αποσύρθηκε έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού. Η εικόνα αλαλούμ συμπληρώθηκε με την αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εξαιτίας νομοθετικής διάταξης για τους δικηγόρους».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Η φράση ‘τρεις λαλούν και δύο χορεύουν…’, που είπε ο πρώην πρόεδρός της Απ. Κακλαμάνης χθες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, ταιριάζει και με την εικόνα της κυβέρνησης, αν μετρήσει κανείς τα φαινόμενα ασυνεννοησίας της κυβερνητικής μηχανής, που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες”.
Λιθοβολισμοί στο …υπουργικό συμβούλιο: «Το θέμα ήταν γνωστό, είχε συζητηθεί σε ένα ακόμη υπουργικό συμβούλιο και σε διμερείς συνεννοήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου με τους Ευ. Βενιζέλο, Χ. Καστανίδη, Χ. Παμπούκη και Χρ. Παπουτσή. Το όνομα αυτού, οικονομικός εισαγγελέας. Παρ’ όλα αυτά, μια ακόμη σύγκρουση κορυφής εκδηλώθηκε με σφοδρότητα στη χθεσινή συνεδρίαση του ανώτερου κυβερνητικού οργάνου. Οι Χρ. Παπουτσής και Ευ. Βενιζέλος «λιθοβόλησαν» τον νέο θεσμό, σύμφωνα με χαρακτηρισμό στελεχών που παρακολούθησαν τη συζήτηση”. (ΕΘΝΟΣ)
Το ΔΝΤ “καρφώνει” την κυβέρνηση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Το ΔΝΤ ‘κάρφωσε’, με τον τρόπο του, την ελληνική κυβέρνηση, ότι ήταν εκείνη που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, στελέχη του υπογράμμισαν πως ‘’η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο δημοσίων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας’’. Και για να μην αφήσουν καμία αμφιβολία, συμπλήρωσαν: Ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση,
ΣΚΑΙ-Περιβάλλον αβεβαιότητας: “Αναβλητικότητα, καθυστερήσεις, ολιγωρία. Δεκαπέντε μήνες στη διακυβέρνηση του τόπου το ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα των 100 ημερών πάει… περίπατο, ενώ την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις και οι αναβολές βρίσκουν τα πολιτικά κόμματα σε αδυναμία συνεννόησης. Η πολυπόθητη συναίνεση στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας είναι κενό γράμμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της Αριστεράς δεν δέχονται να κάτσουν ούτε καν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη σε φλέγοντα θέματα για να μη φτάσει η χώρα εκτός από την πολιτική και στην οικονομική χρεοκοπία”,
Οµολογία αποτυχίας απο τα ΝΕΑ και το κ. Πρετεντέρη
Γιατί ψάχνουµε πενήντα δισεκατοµµύρια; Τι µεσολάβησε και τα επτά δισ. του ∆εκεµβρίου έγιναν πενήντα δισ. δυο µήνες αργότερα;
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ να πω ότι αυτή είναι η πιο ουσιώδης ερώτηση. Χωρίς (επίσηµη) απάντηση. Γι’ αυτό και όλοι υποψιαζόµαστε ότι πίσω της κρύβεται µια οµολογία αποτυχίας. Αποτυχία του Μνηµονίου έως ένα σηµείο. Κυρίως, όµως, αποτυχία στηδιαχείριση του χρέους. Οπως φαίνεται, οιδιευθετήσεις που συζητούσαµε έχουν παγώσει και έχουν υπαχθεί σε µιαµελλοντική ευρωπαϊκή λύση.
ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά πριν ακόµη πληροφορηθούµε ότι η ύφεσητο 2010 έφτασε επισήµως στο 6,6%!
Οχι µόνο ο στόχος είναι εξ ορισµού απλησίαστος, αλλά καθίσταται ακόµη πιο ανέφικτος όταν η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τροµαγµένη από τις αντιδράσεις ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τίποτα
Μήνυμα από Αμερική
Εχοντας νιώσει την γλύκα της εξουσίας, ο πρωθυπουργός δείχνει το τελευταίο διάστημα ένα άλλο πρόσωπο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνά ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των σκανδάλων και της κακής διαχείρισης εκ μέρους των πολιτικών της, και επειδή ο ίδιος πήρε την απόφαση να την οδηγήσει στο στόμα του λύκου, τα περιθώριά του είναι ελάχιστα. Είτε μένει και παλεύει πραγματικά για να αλλάξει τη χώρα, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές, είτε πραγματοποιεί το όνειρο της ζωής του αναζητώντας μία σημαντική θέση στο εξωτερικό. Εκτός αν έχει αντιληφθεί πως το όνειρο είναι απατηλό…(Μιχάλης Ιγνατίου , στο προσωπικό site του διευθυντή του Μega)
Wall Streat: «Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία»
«Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία», τιτλοφορείται άρθρο του συντάκτη της Wall Street Journal, Nick Skrekas που δημοσιεύεται στο blog της εφημερίδας “The Source”.
Περιγράφοντας τις παλινωδίες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της τρόικας περί αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ, την περασμένη Παρασκευή, η WSJ καταλήγει: «Για να αποφύγουν μια κοινωνική έκρηξη, οι σοσιαλιστές πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα σχέδιά τους, να τα εξηγήσουν με σαφήνεια και να προσφέρουν πραγματική ηγεσία».
Μονο το «Kαρφί» έμεινε μάλλον στον αρχηγό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου