Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πόρισμα – Βόμβα Καμμένου. Ορίστε ο τρόπος να μην παραγραφεί ούτε ένα από τα αδικήματα.


Ο Πάνος Καμμένοςήταν αυτός που έδωσε τον φρενήρη ρυθμό στην εξεταστική και έκοψε τον βήχα όσων ήθελαν “λεπτούς χειρισμούς”.
Τώρα, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο για την καταδίκη των επίορκων, αφού ένα πόρισμα που δεν θα περιλαμβάνει αυτόν τον όρο, στην ουσία είναι αθώωση όλων όσα ονόματα και αν αναφέρει.
Με αυτή την “λεπτομέρεια” λοιπόν, όσοι αναφερθούν θα δικαστούν, όποτε και αν έγινε το αδίκημα. Καταλαβαίνετε ότι τα ονόματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι το σημαντικό.
Επιπλέον, ΕΝΑΣ να σπάσει, θα σπάσει το απόστημα.
Διαβάστε την περίληψη:
ΕΚΘΕΣΗ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΗΣ SIEMENS ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που ενσωματώνονται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύουν αυτού, άρα και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Ο νόμος λοιπόν 3424/2005,  που τροποποιήθηκε με τον 3691/2008, ενσωματώνει την οδηγία 2001/97 για έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες που τροποποιεί τον Ν. 2331/95 δεν δεσμεύεται με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (συν. 1 ).
Από τα πραγματικά περιστατικά της εξέτασης μαρτύρων και της δικογραφίας προκύπτουν καταφανώς,
Eυθύνες Αναστασίου Μαντέλη και Κωνσταντίνου Σημίτη
Α .   Παράβαση του ανωτέρου νόμου τουλάχιστον για τον Αναστάσιο Μαντέλη τ. Υπουργό και για χρηματικά ποσά 200.000ΓΜ και 250.000ΓΜ. Η δικαιοσύνη του έχει ήδη επιβάλει απαγόρευση εξόδου από την χώρα δεχόμενη αυτή την νομολογία.
Β.  Η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσιρόδη 1282/2/6/2010 (συν. 2 ) να θέσει  στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά μου για τον Θεόδωρο Τσουκάτο αποδεικνύει την υιοθέτηση των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή τα 1.000.000 ΓΜ που αποεδείχθηκε ότι πήρε από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS πήγε στο ΠΑΣΟΚ του οποίου αρχηγός ήταν ο τ. Πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης.
Άρα ο Κων/νος Σημίτης αν αληθεύει η απόφαση της δικαιοσύνης εν γνώσει του έγινε αποδέκτης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό του κινήματος χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.
Από την κατάθεση Χριστοφοράκου της 6/7/2209 στον εισαγγελέα του Μονάχου (συν. 3)  σελίδες 7-8 προκύπτει έταιρο ποσό 600.000+400.000 ευρώ που φέρεται να βρίσκεται στην Ελβετία όπως επί λέξη αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου « Μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία».
Αυτό επιβεβαιώνεται και από  (συν.4 ) της συμφωνίας συμβιβασμού της SIEMENS A.G. και της SIEMENS Α.Ε. με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο,  όπου στο άρθρο 4 αναγνωρίζεται αυτό το ποσό και δεσμεύεται ο Χριστοφοράκος να επιστρέψει αυτό στη SIEMENS. Σημαντικό είναι δε ότι το συμφωνητικό υπογράφεται και από το σημερινό στέλεχος της SIEMENS Πήτερ Συκέλλη.
Προκύπτει επίσης ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν ευθύνες των τ. Υπουργών :
Παπαντωνίου Γιάννο, Χριστοδουλάκη Νικόλαος ,Τσοχατζόπουλου Άκη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιου, Μαλέσιο Ευάγγελο, Μαρκογιαννάκη Χρήστου και Λιάπη Μιχάλη.
Ο τ. Υπουργός Χρήστος Βερελής συνέδραμε την επιτροπή στο έργο της υποδεικνύοντας τις ευθύνες του Νικόλαου Χριστοδουλάκη.
Οι τ. Υπουργοί Χρυσοχοίδης Μιχάλης και Βουλγαράκης Γεώργιος δεν είχαν όπως αποδείχθηκε ουδεμία αρμοδιότητα.
Τέλος οφείλει η Κυβέρνηση να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει αποζημιώσεις από κάθε υπεύθυνο για την ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.
Πέρα των ανωτέρω συμφωνώ για την περαιτέρω διερεύνηση που θα κρίνει η ολομέλεια της βουλής.
Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011                                                        ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου