Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις του WikiLeaks φοβάται ο Παπανδρέου


  • Η αντιπολιτευτική περίοδος του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου... Γιατί άραγε; Για ποιόν λόγο να ανησυχεί ο Γιώργος Παπανδρέου για μία περίοδο στην οποία ήταν απλώς αντιπολίτευση και δεν συμμετείχε σε αποφάσεις που αφορούσαν την χώρα; Μήπως η ανησυχία είναι για τις... φωτιές που έπληξαν εκείνη την περίοδο την Ελλάδα; Μήπως η ανησυχία του Παπανδρέου αφορά τον Δεκέμβριο του 2008 που κάηκε η Αθήνα στο όνομα του Αλέξη; Μήπως φοβάται πως θα αποκαλυφθούν συναντήσεις και συμφωνίες με αμερικανούς αξιωματούχους αλλά και με στελέχη αμερικανικών τραπεζών που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας; Όπως και να έχει, ο κύριος Παπανδρέου δεν ανησυχεί χωρίς λόγο...

Μπορεί η δύσκολη επικαιρότητα, με την κοινοβουλευτική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά, και με τις αυριανές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, να κυριαρχεί πλήρως στον σχεδιασμό των συνεργατών του Πρωθυπουργού, υπάρχει ωστόσο σε εξέλιξη μια παράμετρος που τους προβληματίζει, στα όρια… της ανησυχίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου θορυβήθηκαν από το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η σημερινή «Ελευθεροτυπία» από την Ουάσινγκτον, αναφορικά με τις επικείμενες αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα WikiLeaks, περί παρασκηνίου, στην εποχή της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή, την περίοδο 2004-2009.
Στο Μαξίμου προβληματίστηκαν, και άρχισαν τις διερευνητικές επαφές, προκειμένου να μάθουν περισσότερα, επειδή η διαρροή που γίνεται από την αμερικανική πλευρά είναι πως, οι αποκαλύψεις είναι πιθανό να επιφέρουν σημαντικές αναταράξεις και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.
Γνωρίζοντας την πραγματική εικόνα του πολιτικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται για την Κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, λόγω των αντιδράσεων των πολιτών στα μέτρα του μνημονίου, για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις, οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου συνεκτιμούν πως τυχόν αποκαλύψεις για την περίοδο Καραμανλή, θα μπορούσαν να φέρουν σε αμηχανία τη σημερινή Κυβέρνηση.


http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου