Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Έχουν τρελαθεί οι Αμερικάνοι με τη wikileaks

Όπως γράψαμε την Παρασκευή είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις, 2 βγαίνουν. είμασταν βεβαίως λάθος γιατί ένα κόβεις και βγαίνουν 100. Τι εννοούμε; ότι μάλλον εγκατέλειψαν την προσπάθεια να κλείσουν τη σελίδα και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ή να εκβιάσουν τους κατοίκους τους προκειμένου να μην διαβάζουν τις αποκαλύψεις, όπου δεν μπορούν να τους αποκλείσουν.

Την Παρασκευή λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της σελίδας της wikileaks σας ενημερώσαμε ότι άνοιξαν δυο νέες σε Ελβετία και Γερμανία. Αργά το βράδυ οι Αμερικάνοι μέσω της εταιρίας τους everydns.net έκλεισαν την ελβετική σελίδα της wikileaks. Τότε η wikileaks "απάντησε" με το άνοιγμα πάνω από 50 σελίδων (κανονικών και mirror)!! Έτσι μετά από μερικές ώρες οι Αμερικάνοι βλέποντας το αδιέξοδο των προσπαθειών τους, ξανάνοιξαν την ελβετική σελίδα και άλλαξαν μέθοδο.

Χθες διάφορες υπηρεσίες είτε απέκλεισαν την πρόσβαση στις σελίδες της wikileaks, είτε τρομοκρατούσαν τους υπαλλήλους τους προκειμένου να μην τις επισκευθούν.

- Η Paypal έκλεισε το λογαριασμό όπου η wikileaks δεχόταν δωρεές.
http://cache.gawkerassets.com/assets/images/7/2010/12/500x_custom_1291408604682_iraqcomputers.jpg- Οι Αμερικάνοι στρατιώτες στο Ιράκ, που συνδέονται στο ιντερνετ μέσω του δικτύου του Στρατού ( NIPRNET), βλέπουν μια προειδοποίηση στις οθόνες τους όταν γράψουν τη λέξη "wikileaks" που τους "ενημερώνει" ότι πρόκειται να παραβούν το Νόμο βλέποντας διαβαθμισμένα έγγραφα.
- Η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (η μεγαλύτερη στην Αμερικάνικη ήπειρο) απέκλεισε την πρόσβαση
- Η διοίκηση του Social Security
προειδοποίησε τους υπαλλήλους της ότι τα έγγραφα συνεχίζουν να είναι διαβαθμισμένα και όποιος τα διαβάζει ή τα διακινεί παραβαίνει το Νόμο
- Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπ. Εμπορίου επίσης προειδοποίησαν τους υπαλλήλους τους να μην δούν τα έγγραφα
- Το Υπουργείο Παιδείας απέκλεισε την πρόσβαση στους υπαλλήλους του
- Το γραφείο παρακολούθησης του προυπολογισμού έστειλε ένα υπόδειγμα επιστολής και κάλεσε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να ενημερώσουν τους υπαλλήλους τους ότι είναι παράνομο να βλέπουν διαβαθμισμένα έγγραφα:

http://www.talkingpointsmemo.com/images/docpage-fedemployeeswikileaks1.jpghttp://www.talkingpointsmemo.com/images/docpage-fedemployeeswikileaks2.jpg

Πάρτε και μια λίστα με τις σελίδες mirror που έχουν ως τώρα δημιουργηθεί:

Official Website

Important!
Please add Bandwidth and amount of free traffic, can we add you to a cluster?
More info on this, please? There are people with available bandwidth but do not know how to contribute or why.
NOTE: If YOU have an FTP Account, and the ability to add a subdomain(optional), get your backside to http://213.251.145.96/mass-mirror.html, and help out WikiLeaks!
Wichtig!
Bitte Bandbreite und Freitraffic Limit angeben, und ob die Aufnahme in einen Loadbalance Cluster erlaubt ist.
Official-IP's
DNS-Mirrors (Hostname Aliases - Names, which point to Original-IP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου