Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη του Mr. Wikileaks: Οι επόμενοι στόχοι

Νέους εφιάλτες γεννάει η αποκάλυψη του Julian Assange στο αμερικανικό περιοδικό Forbes ...
ότι τα καυτά έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες δεν θα είναι τα τελευταία!Μιλώντας στο δημοσιογράφο του περιοδικού Andy Greenberg, ο ιθύνων νους του ιστότοπου Wikileaks αποκάλυψε ότι σύντομα έρχονται και νέες μεγάλες αποκαλύψεις. «Οι μεγάλες αποκαλύψεις είναι ένα φαινόμενο που θα αυξηθεί με το πέρασμα του χρόνου. Όταν υπάρχουν τόσα στοιχεία, που καλύπτουν μια περίοδο της ιστορίας ή επηρρεάζουν τη ζωή μιας ομάδας ανθρώπων, τότε αξίζει να τα δώσεις στον κόσμο».
Οι επόμενες αποκαλύψεις αν και δεν θα είναι του μεγέθους των εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων που διέρρευσαν από το State Department, θα αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και θα προκαλέσουν σεισμό.
Στο στόχαστρο του Wikileaks βρίσκεται μια μεγάλη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, της οποίας το όνομα όμως ο Assange απέφυγε να αποκαλύψει. Τα έγγραφα που την αφορούν θα βγουν στις αρχές του επόμενου χρόνου και όπως λέει ο ιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου θα δώσουν μια εικόνα για το πως συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε διευθυντικό επίπεδο.
Ο Julian Assange επανέλαβε ότι έχει υλικό για την BP, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμα για το ποια έγγραφα από αυτά που έχουν εντοπίσει είναι αυθεντικά. 
Το ίδιο προβληματισμένοι είναι αυτός και οι συνεργάτες του για τα ντοκουμέντα που έχουν για διάφορες φαρμακοβιομηχανίες. Ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος και δεν είναι σαφές πόσος από αυτόν είναι γνήσιος και πραγματικά αξίζει να δημοσιοποιηθεί. 
Ενδιαφέρον είναι και το υλικό που έχουν συγκεντρώσει για την τεχνολογική κατασκοπεία συγκεκριμένης χώρας προς άλλες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ΗΠΑ.

http://www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου