Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Χαμένος στη μετάφραση

Είχα την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός άφησε τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Προφανώς θα έγινε κάποιο λάθος… στη μετάφραση και έτσι οΒαγγέλης Παπαχρήστος, που είχε συνείδηση και την δημοσιοποίησε, βρέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι σαφές ότι αυτό δεν του το ζήτησε η τρόικα, γιατί, έτσι όπως το πάνε, θα μας πουν κι αυτό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Ο πρωθυπουργός έγινε ξαφνικά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν είδε ότι δεν του «βγήκε» η συναίνεση, την οποία προσχηματικά είχε ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς, και έκανε αυτό που κάνουν όσοι αισθάνονται αδύναμοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Για άλλη μια φορά έγινε κατανοητό πως λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, το… δημοκρατικό και καθ’ όλα «προοδευτικό» και πατριωτικό κίνημα, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Δεν νομίζω να υπάρχει πλέον σοβαρός άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος εννοεί όσα λέει. Η διαγραφή ενός βουλευτή που έπραξε κατά συνείδηση- γιατί αυτό του είχαν πει- και διεγράφη, λέει και δείχνει πολλά. Όταν εξαπατούν και μάλιστα τόσο ανενδοίαστα τους βουλευτές τους, έχετε την εντύπωση ότι θα έχουν συνειδησιακό πρόβλημα ώστε να μην εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου