Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Η συναυλία της ντροπής


Με αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε κάλλιστα να αναφερθεί ο εξ αποστάσεως παρατηρητής του γεγονότος που έμελλε να ταράξει συθέμελα τις σχέσεις μεταξύ της ηγεσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδας και του... ποιμνίου της.
Με μία ενέργεια που περισσότερο προσβάλει παρά αναδεικνύει τα θρησκευτικά πιστεύω των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δείχνει πως περισσότερο ενδιαφέρεται για τραγουδιστικές οπερέτες παρά για θέματα ουσίας, που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Φαίνεται πως η φωνή του Νταλάρα ευαισθητοποιεί περισσότερο τον ηγέτη της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και όχι η αγωνία των πολιτών για την επίθεση της Νέας Τάξης κατά του Ελληνισμού (φυσικά και κατά της Ορθοδοξίας). Μέσα στα ίδια πλαίσια, ο κύριος Ιερώνυμος ενδιαφέρεται να ασχολείται με την μετατροπή Ιερών Ναών σε τραγουδιστικές μπουάτ, ενώ δείχνει παντελώς αδιάφορος για την "Κάρτα του Πολίτη"...! Ο γνωστός για τις φιλοκυβερνητικές και όχι για τις φιλολαϊκές του θέσεις Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, σήμερα τόλμησε να προσβάλει λεπτές χορδές του ποιμνίου το οποίο υποτίθεται πως προστατεύει αλλά και για το οποίο είναι υπεύθυνος πνευματικά.
Προφανώς ο κύριος Ιερώνυμος προτιμά την μετατροπή των Ιερών Ναών της Ορθοδοξίας σε μπουζουκερί αοιδών (μπορείτε να κάνετε οποιονδήποτε αναγραμματισμό με δική σας ευθύνη). Μήπως όμως θα ήταν σοφότερο εκ μέρους του εάν ρωτούσε ομότιμούς του άλλων θρησκειών ή δογμάτων, τι απόφαση θα έπαιρναν σε μία ανάλογη περίπτωση; Για παράδειγμα, ο αρχιραββίνος των Αθηνών θα διέθετε την Αθηναϊκή συναγωγή για να γίνει μία συναυλία κάποιου τραγουδιστή ή κάποιας χαριτωμένης (με διάφορα τάλαντα) νεαρής τραγουδίστριας; Κοιτώντας προς την μαρτυρική Κύπρο, βλέπουμε πως οι κατοχικές δυνάμεις έχουν μετατρέψει σε στάβλους και σε μπαράκια τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Τι να συμπεράνουμε άραγε σε σχέση με την οπτική του κυρίου Ιερώνυμου; Μήπως ότι έχει ασπαστεί την τουρκική οπτική γωνία στην διαχείριση των Ιερών Ναών;
Εξετάζοντας με διαφορετικό πρίσμα την απόφαση του κυρίου Ιερώνυμου, διαπιστώνουμε πως με την συγκεκριμένη υλοποιηθείσα απόφασή του, ουσιαστικά αποδέχεται την μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε εστιατόριο, αίθουσα συναυλιών διαφόρων τραγουδιστών ή ακόμη και σε... μουσείο, όπως είναι σήμερα. Δηλαδή, η προσέγγιση του κυρίου Ιερώνυμου ουδόλλως απέχει από την προσέγγιση του Ισλάμ και τον σεβασμό που αυτό επιδεικνύει προς τον Χριστιανισμό.
Καθένας, βέβαια, κρίνεται με τα έργα του. Το ίδιο, φυσικά ισχύει και για τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο οποίος κατάφερε να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών για το έργο του, το οποίο αμφισβητείται ποικιλοτρόπως μέσα στα πλαίσια της Εκκλησίας. Πληροφορίες, μας αναφέρουν πως άνθρωποι του κυρίου Ιερώνυμου δεν γίνονται δεκτοί με ευχαρίστηση σε επισκέψεις που κάνουν σε διάφορα σημεία της χώρας. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές μας αναφέρουν πως δίνεται σύσταση από εκκλησιαστικούς κύκλους προς τους εκλεκτούς του κυρίου Ιερώνυμου να μην επαναλάβουν τις επισκέψεις τους στις περιοχές αυτές.
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και φυσικά ο τίτλος του αρχιεπισκόπου δεν κάνει τον αρχιεπίσκοπο. Η Εκκλησία (εννοώ το ποίμνιο) είναι βέβαιο πως θα πορευτεί χωρίς τις νουθεσίες του εκπροσώπου της, ο οποίος έχει περιέλθει πλέον σε τύποις εκπρόσωπο. Η Ορθοδοξία γνώρισε πολλούς αρχιεπισκόπους και κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να βρίσκονται με αγάπη είτε στην μνήμη των πιστών είτε σε κείμενα που εξυμνούν το έργο τους. Ο κύριος Ιερώνυμος, με δική του απόφαση, αποφάσισε να κατοικήσει στην κοσμικότητα και όχι στην πνευματικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και αυτή του η απόφαση εκφράστηκε και με την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής, ο οποίος πολιορκήθηκε και συνεχίζει να πολιορκείται (ακόμη και δια της ουρήσεως επί των τοιχίων του, όπως καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής) από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες...
Τέλος, κύριε Ιερώνυμε, γιατί φωνάξατε τα ΜΑΤ ή γιατί επιτρέψατε την παρουσία τους και τον ξυλοδαρμό πιστών χριστιανών; Δεν περιμένω απάντηση. Ας την δώσετε εκεί όπου -φυσιολογικά- δίνετε τον λόγο των πράξεών σας...
Κωνσταντίνος

Επιστολή κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα στον κ.κ. Ιερώνυμο
Kύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
Σας υποδεχόμαστε με θλίψη, απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση, ντροπή και αποτροπιασμό στην ψυχή μας αυτές τις άγιες ημέρες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πρωτίστως η χώρα μας και κατ επέκταση η πόλη μας και η γειτονιά μας.
Απάνθρωπη και άδικη η τιμωρία, η περιφρόνηση, η εγκατάλειψη των γειτόνων μας, των συνανθρώπων μας, των Ελλήνων.
Αδικαιολογήτως απούσα η παρουσία σας, η στάση σας, ο λόγος σας για αυτήν την οικονομική, πνευματική, κοινωνική, ηθική εξαθλίωση που έχει επιβληθεί σε εμάς τους Έλληνες και τις Εκκηνίδες (και όχι τους φιλους και τις φιλες κε Πρόεδρε) από όλους τους πολιτικούς, σαφώς παρά την θέλησή μας.
Άνισος αλλά διαρκής και άοκνος ο αγώνας μας να κρατήσουμε παρόντα, όρθιο, ζωντανό, τον Ελληνισμό όχι της διασποράς αλλά της Χώρας μας, όχι στα πέρατα της Γης αλλά στον τόπο μας, στην Πατρίδα μας.
Έλληνες που παλεύουμε σκληρά με εντιμότητα και ήθος την άγρια, σκληρή καθημερινότητα μας, ολομόναχοι, εγκαταλειμμένοι, έχοντας εχθρό απέναντι μας ένα κράτος και μια εκκλησία, που υπεραμύνονται με υπερβάλλοντα ζήλο τα δικαιώματα των παράνομων εισβολέων στην χώρα αλλά που εγκληματικά αδιαφορούν για τα αυτονόητα δικά μας δικαιώματα.
Έλληνες και εσείς και μάλιστα Πρόεδρος αυτής της αμφίβολης και κατ επίφαση Δημοκρατίας Ελληνικής(;) και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στέκεστε σιωπηλοί μπροστά σε μια Αθήνα που βουλιάζει στο Ισλάμ της παρανομίας, της επαιτείας, της εγκληματικότητας, της ασέβειας, της βρώμας, της καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος των Ελλήνων και άρθρου του Ελληνικού Συντάγματος, σε μια Αθήνα που μετετράπη σε τζαμί 2 φορές, σε μια Χώρα που είναι υπό κατοχή από παράνομους εποίκους που κατά τα άλλα, ναι είναι αξιολύπητοι, όπως όμως και εμείς.
Μπροστά σε μια κοινωνία χωρίς ηθικούς φραγμούς στο έγκλημα στη λεηλασία, χωρίς αρχές και αξίες, χωρίς ούτε ένα σημείο αναφοράς στο ορθό, το έντιμο, το νόμιμο, το ηθικό, το λογικό, το αξιοπρεπές.
Μα αξιότιμοι κύριοι, Άρχοντες της Πολιτείας και της Εκκλησίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ για τους αξιολύπητους συμπατριώτες σας, για το ποίμνιο σας.
Για το ανελέητο μέχρι θανάτου ξύλο που τρώνε γέροντες και γερόντισσες, για την ληστεία μιας σύνταξης (που θέλουμε να πιστεύουμε ξέρετε τι σημαίνει), ενός σταυρού στο λαιμό, για την μάταιη προσπάθεια αγρυπνίας του παπα στην εκκλησία, που κανένας δεν μπορεί να παρακολουθήσει γιατί όλοι φυλακίζονται στα σπίτια τους με το που πέφτει η νύχτα.
Για τον κάθε αξιοθρήνητο καταστηματάρχη που με νύχια και δόντια προσπαθεί να επιβιώσει δίπλα στα παράνομα μαγαζιά των αλλοδαπών που χαίρουν της προστασίας των αρχών.
Για τον απελπισμένο γονιό που αναγκαστικά στέλνει το παιδί του στην τάξη των 28 αλλοδαπών παιδιών στο Δημόσιο Σχολείο, που ούτε την γλώσσα δεν ξέρουν.
Για αυτά τα καταδικασμένα ελληνόπουλα που δεν θα μάθουν ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, αρχές και αξίες, αγωγή του πολίτη και που στο τέλος θα πάψουν να βλέπουν και την εικόνα του Χριστούλη (όπως λέγαμε μικρά παιδιά), γιατί τα παιδιά των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ δεν πρέπει να προσβάλλονται και που αντί για πρωινή προσευχή θα τους μαθαίνουν να σκύβουν στα τέσσερα για να μάθουν τι είναι το μπαϊράμι (όπως πρόσφατα συνέβη σε σχολείο των Σεπολίων).
Για τα καταδικασμένα ελληνόπουλα που θα καταλήξουν ευνουχισμένοι Έλληνες χωρις μνήμη και γνώση των μεγάλων αγώνων που δώσανε οι πρόγονοι μας για να κρατήσουν την Πατρίδα μας ελεύθερη και που αυτό το Υπουργείο, αυτό το κράτος, φροντίζει να τα ξεκόψει από κάθε τι που μας έκανε υπερήφανους στο παρελθόν και μας δυναμώνει για να οραματιστούμε και να διεκδικήσουμε το μέλλον.
Το μόνο που ζητάμε είναι να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και έστω και τώρα να πράξετε το καθήκον σας, έναντι όλων αυτών που αντιπροσωπεύει το αξίωμα σας και η θέση σας και θέλουμε να πιστεύουμε και η συνείδηση σας, σαν άνθρωποι και κυρίως ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος για όλους τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και την Πατρίδα μας.


http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου