Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ανακαίνιση και πολυτέλειες με τους τόκους μας

Την ανακαίνιση του αρχηγείου τους με λίγες ακόμη «πινελιές» υψηλής αισθητικής και πολυτέλειας, φαίνεται πως έχουν αποφασίσει οι γραφειοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ενθαρρυμένοι από τους πακτωλούς χρημάτων που εισρέουν στα ταμεία του από τους τόκους της «διάσωσης» της Ελλάδας, της Ιρλανδίας αλλά και από άλλες χώρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν προτίθεται να ζητήσει άδεια από τα κράτη μέλη του Ταμείου να συνεισφέρουν στην ανακαίνιση της ηλικίας 40 ετών έδρας του ώστε να αντανακλά πιστά την επιτυχία και το σφρίγος του.

Η εφημερίδα σημειώνει πως πριν από οκτώ χρόνια το ΔΝΤ είχε δαπανήσει περισσότερα από 150.000.000 δολάρια για να αγορασθεί ένα νέο κτίριο στην Ουάσιγκτον για να στεγάσει όσες υπηρεσίες του «δεν χωρούσαν» στο παλιό, το οποίο τώρα θα ανακαινισθεί.

Το κτίριο εκείνο, πολυτελές στην όψη και το εσωτερικό του, έβριθε μαρμάρινων κλιμάκων αλλά και ενός εντυπωσιακού τεχνητού καταρράκτη, αισθητική άποψη με την οποία οι ιθύνοντες του ΔΝΤ σύμφωνα με τον Γκάρντιαν, θέλουν να εμπλουτίσουν και το παλιό αρχηγείο του Ταμείου.

Πάντως, από τα κράτη μέλη από τα οποία θα ζητηθεί η συνδρομή τους για την ανακαίνιση του αρχηγείου του ΔΝΤ, έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται αντιρρήσεις του τύπου «αντί να βάλει το ΔΝΤ ένα ακόμη εντυπωσιακό συντριβάνι στις εγκαταστάσεις του, καλό θα ήταν να μοιρασθεί τα πλούτη του με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, η πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων στερείται την πρόσβαση σε πόσιμο νερό».



http://www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου