Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας - Τούρκος αξιωματικός σπάει το χέρι 13χρονου παιδιού !! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO !!

Το βίντεο ξεκινάει με τούρκους αστυνομικούς να χτυπούν βίαια γυναίκες που για να προφυλαχτούν έχουν γίνει ένα κουβάρι. Στη συνέχεια, είναι συγκλονιστικό το σημείο όπου Τούρκοι αξιωματικοί έχουν συλλάβει ένα παιδάκι, που είναι δεν είναι 13 - 14 ετών. Του πιάνουν το χέρι που ενδεχομένως να πέταξε κάποια πέτρα το στρίβουν πίσω από το κορμάκι του και πολύ ψυχρά το τσακίζουν σαν κλαράκι.
Σε επόμενο πλάνο ένας 17χρονος, έκανε το λάθος να αποπροσανατολιστεί από τα δακρυγόνα και το ξύλο και έτρεξε για να σωθεί προς το μέρος των Τούρκων διωκτών του...
Στη Νοτιοανατολική Τουρκία το μακρύ χέρι του καθεστώτος, είναι εξαιρετικά δυνατό, αλλά και εξαιρετικά εύθραυστο. Οι Κούρδοι, αλλά και άλλες μειονότητες, ζουν και αναπνέουν με δυσκολία από το χέρι αυτό, που τους πνίγει. Όμως δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν να μάχονται για την διαφορετικότητα τους, για τη γλώσσα τους για την Παιδεία τους.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθείστε την εξαιρετικά βίαιη αντίδραση της τουρκικής αστυνομίας και της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε διαδηλώσεις κούρδων.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

http://trikalagr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου