Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Τουρκικές επιπλήξεις για την απουσία τεμένους από την Αθήνα

Άγκυρα, Τουρκία
Σκωπτικά αντιμετώπισε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, την απουσία τεμένους από την Αθήνα: «Αναγκάσθηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες από την Αθήνα, επειδή σε αυτη τη χώρα της ΕΕ δεν έχει δοθεί η άδεια κατασκευής τζαμιού, ώστε να μπορέσω να κάνω την προσευχή μου», είπε στην εφημερίδα Hurriyet.

Ο Μπαγίς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να μετάσχει σε συνέδριο για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές ελευθερίες στη Τουρκία.

Το συνέδριο οργανώνεται από τους άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ΕΕ, καθώς και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και συμπίπτει με τη εορτή του Ισλάμ, Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Ο Τούρκος Υπουργός ταξίδεψε στις Βρυξέλλες από την Αθήνα, όπου είχε τη Δευτέρα συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και συμμετείχε σε συναντήσεις επιχειρηματιών.

Ο Μπαγίς ανέφερε και στις συναντήσεις του στη Αθήνα τη σημασία που αποδίδει στη λειτουργία τεμένους στην Αθήνα, ως ενός από τα μέτρα που θα προωθούσαν εντυπωσιακά την εικόνα της Ελλάδας στη Τουρκία και θα βοηθούσαν τις διμερείς σχέσεις.

Την έλλειψη τεμένους στην Αθήνα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός και στο συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου