Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Ψήνεται» επιστροφή Λαλιώτη

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου σχεδιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου να προχωρήσει σε κομματικό ανασχηματισμό, προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από τις εντυπώσεις των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, και να δοθεί η αίσθηση ενός νέου ξεκινήματος, για την καινούρια χρόνια.
Πρόθεση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει σε βαθιά τομή στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το καθοδηγητικό όργανο του Κινήματος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «statesmen.gr», έχει ήδη ζητήσει από τον Κώστα Λαλιώτη, να εγκαταλείψει την πολιτική αποστρατεία, και να ξαναβγεί στην πρώτη γραμμή για το ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενος την πρόταση να συμμετάσχει στη νέα σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο Κώστας Λαλιώτης, μετά από μια περίοδο ψυχρότητας στις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει αναλάβει την προεδρία του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου». Μια θέση περισσότερο τιμητική και σημειολογική, παρά ουσιαστικής παρέμβασης, με δεδομένες τις κακές σχέσεις του Κώστα Λαλιώτη με την πλειοψηφία των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε θέσεις-κλειδιά.

Το πάλαι ποτέ «θείο βρέφος» δεν απάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα ωστόσο με συνομιλητές του Πρωθυπουργού, έδειξε να το σκέφτεται σοβαρά, καθώς το «μικρόβιο» της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει ζωντανό μέσα του. Ο δε Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι η παρουσία του Κώστα Λαλιώτη θα αφυπνίσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ, και θα αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από το μνημόνιο.
statesmen
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου