Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ειδικού Συνεργάτη 

Η Τουρκία ανέλαβε την προεδρία και δεύτερου  βασικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μετά την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ανέλαβε και την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών για το επόμενο εξάμηνο. 

Ο υπουργός εξωτερικών κ. Νταβούτογλου παρέστη στην τελετή παραλαβής της προεδρίας της Επιτροπής από τη ΦΥΡΟΜ που έγινε στο Στρασβούργο. 

Σε συνέντευξη του , μάλιστα, τόνισε ότι φέτος θα είναι «Έτος Τουρκίας στην Ευρώπη». Ανέπτυξε βέβαια και τα σχέδια  της προεδρίας της χώρας του, πρωταρχικός στόχος της οποίας θα είναι η… μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! 

Παρασυρόμενος πιθανότατα από τον ενθουσιασμό του  κ. Νταβούτογλου γύρω από τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αυστρία σε συνέντευξη Τύπου κατηγόρησε τη χώρα που τον φιλοξενεί για ρατσισμό! 

 Ο κ. Ετζβέτ Τεζτζάν κατηγόρησε τις οικογένειες επειδή δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία, όπου η πλειοψηφία των μαθητών ανήκει σε διαφορετικές εθνότητες και ότι οι Αυστριακοί αντιμετωπίζουν τους Τούρκους σαν μικρόβια. 

Ο κ. Νταβούτογλου στη συνέντευξη του στο Στρασβούργο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Πρέσβη και είπε ότι ο κ. Τεζτζάν εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Μεταξύ της Τουρκίας και της Αυστρίας , τόνισε, υπάρχει μια μακρόχρονη φιλία που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. 

Ακόμα δεν μπήκαν στην Ε.Ε και θυμήθηκαν τα οθωμανικά μεγαλεία τους. Σε μια στιγμή έγιναν αφέντες της Ευρώπης και θέλουν να αλλάξουν τα πάντα σύμφωνα με τα μέτρα και τα συμφέροντα τους. Εάν τελικά ενταχθούν στην Ε.Ε δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν και την παραδοσιακή τους χαντζάρα… 


http://www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου