Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Ήταν μια φορά ένας Πρωθυπουργός που εκβίαζε το λαό του…


Αφού πρώτα γέλασε τους ανθρώπους, λέγοντάς τους «λεφτά υπάρχουν» και θα σας «δώσω αυξήσεις» για να τον ψηφίσουν, ύστερα, μόλις βγήκε, τους πήρε τα λεφτά, κάνοντάς τους φτωχούς και δυστυχισμένους!

Τους πήρε ακόμα και το Δώρο των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των Διακοπών του Καλοκαιριού! Πήρε το χαμόγελο των παιδιών και την ελπίδα των γερόντων. Έστειλε μάνα και πατέρα σε ανεργία, έκλεισε σπίτια, κατέστρεψε οικογένειες, έφερε δάκρυα, υποδούλωσε τη χώρα και το λαό για δεκαετίες στους ξένους!

Τους έλεγε πως ήταν «για το καλό τους» και πως τάχα δεν τον ενδέφερε να βγει ξανά Πρωθυπουργός!

Μα σαν πλησίασε η ώρα των Τοπικών Εκλογών, στις πόλεις και τα χωριά, βλέποντας ότι ο λαός τον διώχνει, έτριξε τα δόντια του και τους εκβίασε, προειδοποιώντας πως αν δεν τον ψηφίσουν ξανά αυτόν και τους δικούς του, θα οδηγήσει απότομα τη χώρα σε Εθνικές Εκλογές, μέσα στο τραγικό αδιέξοδο που την έφερε, απειλώντας με χάος!

Τότε είναι που πήρε ο λαός την απόφαση να τον στείλει σπίτι του μιαν ώρα αρχύτερα…

Και από τότε οι γιαγιάδες, που τις έκοψε τόσο άδικα και άκαρδα τις συντάξεις, πάντα τα βράδια που έκλειναν νωρίς τα φώτα, γιατί δεν είχαν πια να πληρώνουν, έλεγαν στα παιδιά αυτή την ιστορία σαν παραμύθι: «Ήταν μια φορά ένας Πρωθυπουργός που εκβίαζε το λαό του»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου