Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, ο χθεσινός «Ελεύθερος Τύπος» κάνει πρωτοσέλιδο το θέμα με τα 400.000 ευρώ που υπέγραψε για έξοδα «απόρρητων κονδυλίων» στην γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης. Μάλιστα, η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι τα απόρρητα αυτά κονδύλια αφορούν την Θράκη και ενδεχομένως να έχει να κάνει με εξαγορά ψήφων από τους οικισμούς των Ρομά. Το θέμα είχε αποκαλύψει προ δεκαημέρου το «Βήμα». 
Από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη με σχετικό δελτίο Τύπου γίνεται λόγος για το δημοσίευμα λέγοντας ότι «με κατάπληξη διαβάσαμε την 31/10/2010, παραμονές εκλογών, ότι εγκρίθηκαν απόρρητα κονδύλια ύψους 400.000 € από τον Σωκράτη Ξυνίδη, αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στη διάθεση όλων («Βήμα» 31-10-2010, «Ελεύθερος Τύπος» 10-11-2010). 
Λεφτά υπάρχουν. Σε περίοδο μνημονίου, ανεργίας, λουκέτων, αδυναμίας να πληρωθούν οι λογαριασμοί, φτώχειας και ανέχειας ένα τόσο μεγάλο ποσό πώς δικαιολογείται; Που πήγε; Γιατί απόρρητο; Που χάθηκε η διαφάνεια; 
Ως "Περιφερειακή Αναγέννηση" αγωνιζόμαστε για τον τόπο και ως πολίτες αγωνιούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν». 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ 
Για το δημοσίευμα της εφημερίδας το γραφείο του Σωκράτη Ξυνίδη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζεται ότι «η εργολαβία της προσωπικής μου λασπολογίας από τον «Ελεύθερο Τύπο» δεν είναι κάτι το οποίο με εντυπωσιάζει. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το κομματικό έντυπο της Ν.Δ. επιδιώκει συχνά-πυκνά και με κάθε τρόπο να με κάνει πρωτοσέλιδο. Άλλωστε υπάρχουν οι νόμιμοι τρόποι για την ηθική μου αποκατάσταση. Εκείνο που πραγματικά με αιφνιδίασε είναι η ανακοίνωση του αυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Παυλίδη που δηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της γενικής γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, για την πληρωμή απόρρητων δαπανών της γραμματείας και αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα έγκρισης της δαπάνης. Γνωρίζει όμως ή εν πάση περιπτώσει θα όφειλε να γνωρίζει ότι: 
1) Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με εντολή μου, παρότι ο Νόμος “Διαύγεια” ορίζει ότι προκειμένου περί απορρήτων δαπανών, δεν έχω τέτοια υποχρέωση. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση αυτή, κανείς δεν θα ήξερε την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Παυλίδης δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι προχώρησα με δική μου πρωτοβουλία σε μια τέτοια κίνηση γιατί ξεπερνά την πολιτική και ατομική του φιλοσοφία. 
2) Εάν ο κ. Παυλίδης διερωτάται για ποιους λόγους υπήρξε τέτοια απόφαση, καλά θα κάνει να ρωτήσει τον Καβαλιώτη κ. Καλαντζή και τον Δραμινό κ. Τζήμα, συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια, σε τι συνίσταται αυτό το κονδύλι και τι δαπάνες πρέπει να πληρωθούν. Ακόμη να πουν στην κοινωνία πως το διαχειρίστηκαν. Το θέλουν; 
3) Πρόκειται για έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Το ένταλμα αυτό δεν έχει καν εκδοθεί ακόμη, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Άρα ευρώ δεν έχει διατεθεί. 
4) Επί των ημερών μου στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης δεν έχει γίνει ούτε εγκριθεί καμία δαπάνη που να αφορά απόρρητες δαπάνες. Τι συνέβαινε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας; Θα μας απαντήσουν ο κ. Καλαντζής και ο κ. Τζήμας τι κονδύλια απόρρητων δαπανών διέθεσαν; 
5) Οποιοδήποτε ποσό θα καταβληθεί, ενδεχόμενα στο μέλλον, από το κονδύλι αυτό, θα έχει πλήρως εξετασθεί ότι πληρεί τις προϋποθέσεις και συνοδεύεται από παραστατικά, άλλωστε τυγχάνει της έγκρισης του ελεγκτικού συνεδρίου. 
Όλοι στη Θράκη γνωρίζουν ποιος διέθεσε μαύρη πολιτική δύναμη την Κυριακή που πέρασε. Ποιοι έδωσαν γην και ύδωρ για την ψήφο. Υπομονή η Κυριακή είναι κοντά γιατί στην μικρή μας κοινωνία όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο απέναντί μας. Ο κύριος Παυλίδης απέδειξε ότι δεν ξεχνά τον κακό του εαυτό». 

ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 
Πάντως η κόντρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενώ χθες το βράδυ έγινε στη νομαρχία Ροδόπης μεγάλη σύναξη με συμμετοχή κομματικών στελεχών από όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη. Εκεί βρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης, οι αντιπεριφερειάρχες της «Κοινωνικής Συμμαχίας», όλοι οι υφυπουργοί και βουλευτές της περιφέρειας από το ΠΑΣΟΚ και άλλα κομματικά στελέχη. 
Φυσικά ποιος άλλος θα ήταν ο λόγος της σύναξης, από το να συντονιστεί ο αγώνας του κόμματος εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής με σκοπό να κερδηθεί η περιφέρεια και να βαφτεί πράσινη την νύχτα των εκλογών. 
Παράλληλα σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Θράκη θα βρεθεί και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καχριμάκης, για να συντονίσει κι αυτός τον κομματικό μηχανισμό. 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βαθειά ενοχλημένος από την συμπεριφορά των στελεχών του κόμματος στην μάχη των εκλογών, μια και ο ίδιος ανέμενε σύμφωνα με στοιχεία τα οποία του είχαν παρουσιάσει ότι η μάχη θα τέλειωνε από την πρώτη Κυριακή με μια άνετη και μεγάλη νίκη υπέρ του Άρη Γιαννακίδη, για τον οποίο είχε πραγματοποιήσει την μεγάλη εκδήλωση λίγες βδομάδες πριν στην Αλεξανδρούπολη, με μια πλειάδα υπουργών και στελεχών.


http://ellinikoforum.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου