Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πλανητοκράτορες!


Ποιοί είναι λοιπόν; Δεν έχουν πατρίδα - γένος - φυλή - θρησκεία. Όλα αυτά τα "χρησιμοποιούν" για το απαραίτητο κοινωνικό τους καμουφλάζ
  • Του Δημήτρη Ιατρόπουλου
Ελέγχουν τα πάντα!
Ελέγχουν τους πόρους όλου του πλανήτη! Οι υπάλληλοι τους γίνονται Ηγέτες των λαών. Και όσοι Ηγέτες δεν γίνονται υπάλληλοι, απλώς σταματούν να είναι Ηγέτες!

Οδηγούν με στρατηγικό σχέδιο την παρούσα ανθρωπότητα σε ολική αποδόμηση και σχεδιασμένη αναδόμηση. Ο αριθμός τους δεν είναι γνωστός, απλώς «επιτρέπουν» να βγαίνουν μερικά μονάχα «ονόματα» στον αφρό, για να στηριχτεί το παιχνίδι της Κοινωνικής Μηχανικής, δηλαδή μέσα από τον κατευθυνόμενο υπόγειο τρόμο να ελέγχεται η Οικουμένη.

Πέρα από την οικονομική δύναμη και τον έλεγχο παντού, επιστήμη, πνευματική ζωή, Μίντια κυρίως, διαχειρίζονται και την πολιτική, την οποία και αποσκοπούν, συντόμως να καταργήσουν ολοκληρωτικά, απ τα κιτάπια του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ανατροπή ίσον Εξέλιξη!

Το Μεγάλο Δρώμενο όμως, βρίσκεται ακριβώς μέσα στην ίδια τη δυναμική τους. Το γεννούν οι ίδιοι, έτσι όπως όλα συμβαίνουν στο σύμπαν.Κατασκευάζουν μέσα στα σπλάχνα τους την αντίθεση, που όσο οικεία κι αν φαίνεται λόγω «συμβατότητας», τελικά οδηγεί στην ιστορικήανατροπή, ως φυσική συνέχεια και συνέπεια της εσωτερικής πάλης του μηχανισμού της εξέλιξης...

Και εδώ, πρέπει τουλάχιστον οι νέες γενιές, να εννοήσουν το αληθινό και καθόλου μυστικό νόημα της ανατροπής. Η ανατροπή με όλες τις εκδοχές που εμφανίστηκε στην ανθρώπινη ιστορία, (ως εξέγερση, επανάσταση, αντίσταση, αλλαγή, αντίρρηση, αντίθεση, νεωτερισμός κ.ο.κ.,) ανήκει στην ιστορική και φυσική αναγκαιότητα των πραγμάτων. Είναι η ίδια η εξέλιξη στο διαδικαστικό της στάδιο, πριν λεξικογραφηθεί σε μια δεδομένη χρονική τομή ή καμπή, για να οριοθετήσει, έστω ελαστικά, στο σημείο που επιτρέπει η αέναη διαχρονικότητα, την έννοια μιας «νέας εποχής».

Μέσα σ’ αυτό το τεράστιο κιβώτιο χωράνε όλα με τις ιδιαιτερότητές τους. Και οι θρησκείες και τα συμπαρομαρτούντα ιερατεία τους και ο οικονομικός πόλεμος και φυσικά περισσότερο απ όλα, η ανθρώπινη τάση για μια καλύτερη ζωή.

Που κι αυτή όμως, όσο κι αν έχει εντελώς «ανθρωπιστικά» διαφημιστεί τόσο απ τις πονηρές θρησκείες και τα τετραπέρατα ιερατεία τους όσο και από τους ανθρώπινους πόλους της ιστορικής αντίθεσης που προείπαμε, (επαναστατικές ομάδες, πρωτοπορία στην τέχνη και στην τεχνική, περίοδοι πνευματικής έξαρσης και ακμής κλπ.), τελικά ανήκει στο μοιραίο και ανέφικτο, κι όχι στο ζητούμενο από την ανθρωπότητα.

Κοντολογίς, είναι «γραμμένο» (ας «δανειστούμε» απ τους μοιρολάτρες μιαν έκφραση, αλλά με άλλη, κβαντική πια, σημασία,) τα πράγματα να προχωράνε και να εξελίσσονται.

Το «αιώνιο» λάθος τους...

Αυτή την τόσο απλή αλήθεια, την φανερωμένη και μέσα απ τα σημαντικά-σημαδιακά κείμενα των πρωτουργών ερευνητών της ανθρώπινης σκέψης στη διαδρομή του πολιτισμού, και μέσα απ την καθημερινή επαφή με την κοινωνική εμπειρία, των ίδιων των λαών, φαίνεται πως οι Πλανητοκράτορες, περιέργως βέβαια, ενώ διαθέτουν καταλυτικούς μηχανισμούς, και ελέγχουν σε συγκεκριμένες ιστορικές τομές την εξουσία,δεν μπορούν να την κατανοήσουν!

Γιατί ακριβώς η εξουσία ως επικαιρική πόρνη, προσφέρει το ηδονικό της σαρκίο επ’ αμοιβή και με ημερομηνία λήξης. Κι όταν απέλθουν οι προηγούμενοι για να περάσουν μπροστά οι μεταγενέστεροι τους και κλείσουν οι λογαριασμοί κάθε εποχής, τότε προσμετράται και η σαφήνεια των όρων με τους οποίους διεξήχθη το παιχνίδι της ανατροπής-διαδοχής.

Έτσι λοιπόν στην παρούσα συγκυρία διαπιστώνουμε ότι και οι σημερινοί –μα εντελώς «σημερινοί»..) Πλανητοκράτες, βαυκαλίζονται ότι η πρόσκαιρη δυναμική τους, αποτελεί τον άξονα μιας δύναμης «αιώνιας»! Τι μπαρούφα κι αυτή η λέξη, όταν προσλαμβάνεται όχι ως καταμέτρηση μιας η και περισσότερων εκατονταετιών, αλλά ως φλερτ με την ουτοπία της αιωνιότητας σε βάθος ασυνόρευτου ιστορικού χρόνου..

Μ' αυτό τον τρόπο όμως, οι ίδιοι πέφτουν σε μια μεταφυσική ερμηνεία της ίδιας της ύπαρξής τους και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συχνά, (απ ότι μας δίνουν κάποιες μέχρι πρόσφατα καλά κρυμμένες, αλλά τώρα πια, εμφανείς, πληροφορίες), αυτή η μεταφυσική τους αίσθηση περί απόλυτης δύναμης και αιώνιας συνέχειάς «τους», εκφράζεται σε διάφορες μυστικές παρέες-εταιρίες, αιχμαλωτισμένες τελετουργικά σε τυπικά σχέσεων και δράσεων, που αποσκοπούν να περισώσουν την «ιδιαιτερότητα» των μετεχόντων.

Τι σημαίνει τώρα όλο αυτό; Μα τίποτε περισσότερο απ το ότι η ανατροπή θα έλθει γρηγορότερα στηριγμένη στα λάθη των τώρα Πλανητοκρατόρων! Ουσιαστικά δηλαδή, υπηρετούν τη γοργότερη απομυθοποίηση και επί της ουσίας ιστορική τους κατάργηση, που γι αυτούς ισοδυναμεί με αληθινή καταστροφή!

Συμβαίνουν όμως αυτά στην πορεία της ανθρωπότητας. Το ίδιο έγινε και στο Βυζάντιο, τα ίδια έπαθε κι ο Χίτλερ, κι άλλοι «-κράτορες».

Τι μέλλει γενέσθαι;

Τώρα στην κατώτερη δεξαμενή των όσων μέχρι εδώ κουβεντιάζουμε, τι πρόκειται να γίνει άραγε με τους λαούς της εποχής μας και το συνολικό παιχνίδι; Και ειδικότερα στη χώρα μας;

Όμως, γιατί ειδικότερα στη χώρα μας; Όλοι οι λαοί περνάνε απ την ίδια κρησάρα. Απλώς τα παντοδύναμα ιερατεία κρατάνε το ίσο στους Πλανητοκράτορες με τακτικές και αστραπιαίες κινήσεις όταν έρθει η κατάλληλη και συμπεφωνημένη ώρα αιχμής και παγκόσμιας αλλαγής, για να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλότερα γι αυτούς.

Θα περάσουμε λοιπόν μια ολόκληρη γενιά, ίσως και η επόμενη ένα τέτοιο μεγάλο λούκι ενώπιον του νέου φάσματος πραγμάτων, μέχρι να καθίσει πια και η καινούργια και κατά ιστορική αναγκαιότητα επερχόμενη ανατροπή;

Όχι, αν φροντίσουμε να ακούσουμε τα κελεύσματα των καιρών και γίνουμε εμείς, κομμάτι της ανατροπής!

Γιατί αυτό που εμείς ονομάζουμε «λούκι», για τους αμέσως μεταγενεστέρους μας θα είναι η κανονική διαδρομή τους. Με αρκετά ως προς εμάς «πλην», αλλά και μπόλικα «συν» που εμείς δεν μπορούμε να τα διανοηθούμε καν, γιατί ακριβώς η νέα γενιά θα προτείνει και αλλαγή τρόπου σκέψης, καινούργια λογική, άλλη ηθική, και συγκλονιστικά διαφορετική προσέγγιση της ύπαρξης.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
Γιατί τη ζωή, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την κλέψει στο ζύγι. Και ο νοών, νοείτω…


http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου