Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο έρωτας του Γιώργου με τα ξένα ΜΜΕ

Προσέξτε το αμοιβαίο φλερτ του ΓΑΠ με τους ξένους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Πραγματικά θα τον ζήλευε ο Μπερλουσκόνι...

Πηγές: Ίδρυμα Ιρλανδικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (Radio Television Eire, RTE), ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8.
Βίντεο RTE 

Απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του Παπανδρέου στο συνέδριο «NEWSXCHANGE 2010» στην Αθήνα, που διοργάνωσαν διεθνείς ειδησεογραφικοί οργανισμοί, υπό την αιγίδα της ΕΒU, σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Εδώ στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο, ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη και είχε υψηλούς στόχους για τη χώρα του. Μετά την εκλογή του, αποκάλυψε ότι οι προκάτοχοί του είχαν προκαλέσει ένα τέτοιου μεγέθους δημόσιο χρέος που ήταν μεγαλύτερο από το άθροισμα όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγει η Ελλάδα σε ετήσια βάση.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσά σας σήμερα, ανάμεσα σε τόσα πρόσωπα που εργάζονται στην υπηρεσία της δημοκρατίας, στην υπηρεσία των δικαιωμάτων του πολίτη. Γιατί στην ουσία αυτό ακριβώς κάνετε σε καθημερινή βάση. Υπηρετείτε τη δημοκρατία, εξασφαλίζοντας ότι οι πολίτες σε κάθε χώρα και ανά τον κόσμο είναι πλήρως και, όπως όλοι ελπίζουμε, αντικειμενικά πληροφορημένοι για τα σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν. Και η δημοκρατία, ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι μια πολιτική παράδοση μέσα στην οποία ανατράφηκα και με την οποία με συνδέουν ισχυροί δεσμοί.
Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, όλα τα μέσα ενημέρωσης, για το γεγονός ότι, μέσα σε μια νύχτα, κάνατε όλους τους Έλληνες πολίτες ειδικούς σε χρηματοοικονομικά θέματα. (χαμόγελα) Όλοι στην Ελλάδα, από 7 έως 97 ετών, γνωρίζουν σήμερα τι είναι τα σπρεντς και οι συμφωνίες ανταλλαγής κινδύνων αθέτησης (credit default swaps, CDS). Οι όροι αυτοί έχουν γίνει σήμερα όροι κοινής χρήσης, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη πολλών παραγόντων που έγιναν αιτία για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, παραγόντων οι οποίοι, θα έλεγα, είναι συνδεδεμένοι με γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, προβλήματα τα οποία αφορούν το οικονομικό σύστημα και την παγκόσμια διακυβέρνηση.
http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου