Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πανεκδοτική επιστράτευση υπέρ του ΠΑΣΟΚ

Στις δύσκολες στιγμές το ΠΑΣΟΚ, παλαιό και νέο, κατέφευγε πάντα στους παραδοσιακούς φίλους, τους εκδότες προκειμένου να πετύχει στήριξη. Την εποχή αυτή η κυβέρνηση χρειάζεται όσο ποτέ τα media, γι’ αυτό και επιχειρείται πάλι ένα άνοιγμα σε παλιούς και νέους εκδότες. Άλλωστε, θα χρειαστεί σε προεκλογική και μη περίοδο να στηριχθεί το Μνημόνιο, και να πειστεί ο κόσμος ότι χωρίς αυτός πάμε στον γκρεμό.

Για το λόγο αυτό ο Γ. Παπανδρέου επιστρατεύει όλες τις διασυνδέσεις με τα media και όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα. Έτσι εξηγείται και το τραπέζι που έκανε την Τρίτη ο Φ. Μπόμπολας και τα στελέχη των εφημερίδων του στον υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη. Παλιά καραβάνα της πολιτικής, με στενές σχέσεις με τους εκδότες, ο κ. Χυτήρης πιθανολογούμε ότι θα έπαιξε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Παπανδρέου και συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης. Είπαμε, οι καιροί είναι δύσκολοι και θα χρειαστεί… πανεκδοτική επιστράτευση.

Φυσικά, καθόλου απαρατήρητη δεν περνά η... ολοκληρωτική στροφή του ΔΟΛ προς την κυβέρνηση. Μέχρι και το κύριο άρθρο του Κυριακάτικου Βήματος παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό από τον Στ. Ψυχάρη προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απόψεις του – να τα βλέπουν αυτά κάποιοι από τη ΝΔ που τρέφουν αυταπάτες.

Όσο για τις άλλες εφημερίδες, Καθημερινή και Ελευθεροτυπία αντιπολίτευση … όσο πατάει η γάτα. Για το συγκρότημα του Κουρή και του Χατζηνικολάου τα έχουμε ξαναπεί.

Έτσι, η κυβέρνηση πάει σε μια σκληρή πολιτικά περίοδο με ισχυρούς συμμάχους, την ίδια ώρα που η ΝΔ πάει λαβωμένη μετά το λουκέτο της Απογευματινής. Μόνο ο Ελεύθερος Τύπος και οι Αποκαλύψεις έμειναν να αποκαλύπτουν σκάνδαλα και κρυφές ατζέντες της κυβέρνησης. Όσο για το Πρώτο Θέμα, στηρίζουμε Γιώργο, πετάμε και καμιά χειροβομβίδα κάπου – κάπου.

Τέλος, στην τηλεόραση αξιοσημείωτη είναι η παντελής απουσία αντιπολιτευτικού λόγου, με λίγες μόνο κορώνες του Πρετεντέρη έτσι για να φαίνεται ότι κρατάμε ισορροπίες.

Πηγή:Αpnea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου