Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Εθνικός ήρωας» των Τούρκων ο Μπουτάρης

Ειδικού Συνεργάτη 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του έγινε πρωταγωνιστής των τουρκικών εντύπων. Οι δηλώσεις του κάλυψαν σχεδόν  όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πασπαλισμένα φυσικά με  χρυσόσκονη. 

Πανηγυρίζουν λοιπόν γιατί βρήκαν επιτέλους έναν άνθρωπο που γνωρίζει τόσο καλά την Ιστορία ώστε να θέλει να στήσει μνημείο για τους Νεότουρκους που ξεκίνησαν τον αγώνα της εξόντωσης των Χριστιανικών πληθυσμών  από την Πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης. 

Επισημαίνουν, επίσης, ότι ο Κεμάλ ήταν αυτός που έδωσε το όνομα (Ελευθερία -Χουρριέτ) στην ομώνυμη Πλατεία. Επαναλαμβάνουν ό,τι είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ότι δηλαδή στόχος του κ. Μπουτάρη  είναι να προσελκύσει  περίπου 300.000 Τούρκους  επισκέπτες με το  μνημείο που θα φτιάξει. Σε μια πόλη, γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες που έχει μνημεία μίσους των Ποντίων και των Αρμενίων πρέπει να τοποθετηθεί και των Νεοτούρκων. Θύτες και θύματα μαζί, ένας ωραίος αχταρμάς… 

Η εφημερίδα Χουρριέτ στο σχετικό της δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Μπουτάρης είπε: «Όπως οι Έλληνες πηγαίνουμε και προσευχόμαστε στην Αγία Σοφία έτσι και οι Τούρκοι θα πρέπει να έρχονται στον τόπο των προγόνων τους για να προσευχηθούν». Για το σκοπό αυτό θα φροντίσει να τους φτιάξει και τέμενος. 

Οι υποσχέσεις του κ. Μπουτάρη φαίνονται περίεργες ακόμα και σε Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι αναρωτιούνται  πώς είναι δυνατόν να μετονομάσει την λεωφόρο Αγίου Δημητρίου σε λεωφόρο Κεμάλ Ατατούρκ. 

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Μπουτάρης θα υλοποιήσει όλα τα σχέδια του . Είμαστε, όμως, βέβαιοι  ότι θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον του γειτονικού Τύπου με τις «πρωτότυπες ιδέες του», για μεγάλο χρονικό διάστημα.


http://www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου