Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στον δρόμο των πρόωρων εκλογών η Ιρλανδία (στην Ελλάδα δεν κατοικεί η Δημοκρατία πιά...)


Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Ιρλανδίας ζήτησε σήμερα την άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών καθώς η υποστήριξη προς την κυβέρνηση καταρρέει και στους ίδιους τους κόλπους της.
Η δημόσια οργή προς την ιρλανδική κυβέρνηση –της οποίας ηγείται το Φιάνα Φέιλ του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν– έχει ξεχειλίσει λόγω της, σύμφωνα με τον κόσμο, κακοδιαχείρισης της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης της χώρας.
“Είναι ουσιαστικής σημασίας να έχουμε μια νέα εκλεγμένη κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό”, δηλώνει ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Ίμον Γκίλμορ σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του κόμματος.
“Εγώ θα προτιμούσα μια διάλυση του κοινοβουλίου σήμερα και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών το ταχύτερο δυνατόν βάσει του νόμου. Αυτό θα επιτρέψει την εκλογή μιας νέας κυβέρνησης έως τα μέσα του Δεκεμβρίου”, σημειώνει ο ίδιος.
Προηγουμένως, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, από τους οποίους εξαρτάται η πλειοψηφία της ιρλανδικής κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν ότι θα υποστηρίξουν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2011, δημιουργώντας έτσι αμφιβολίες για την ψήφισή του.
Ο Μάικλ Λόουρι δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την κυβέρνηση του Φιάνα Φέιλ και των Πρασίνων, εκτός αν τα δύο κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, το Φάιν Γκέιλ και το Εργατικό, αναλάβουν κάποιο ρόλο στην εκπόνηση του προϋπολογισμού, ο οποίος αναμένεται ότι θα προβλέπει την εξοικονόμηση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Τζάκι Χίλι-Ρέι δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα υποστηρίξει τον προϋπολογισμό.
Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές έκαναν τις δηλώσεις αυτές αφού ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, το Πράσινο Κόμμα, ζήτησε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι θα υποστηρίξει την κυβέρνηση μέχρι να περάσει ο προϋπολογισμός, κάτι που πρόκειται να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.
To κόμμα των Πρασίνων ανήγγειλε την άρση της στήριξής του στην κυβερνηση με το αιτιολογικό ότι οι Ιρλανδοί πολίτες, μετά την δραματική εξέλιξη της προσφυγής της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, «χρειάζονται πολιτική σταθερότητα» που δεν μπορεί να προσφέρει μια «υπό κηδεμονία» κυβέρνηση.
Τί; Να κάνουμε εκλογές στην Ελλάδα επειδή κυβερνητικά απερίγραπτα οικονομικά λάθη και διαχείριση που είναι άμεσα ελέγξιμη, οδήγησαν την χώρα μας προ της (διαφαινόμενης) χρεοκοπίας; Προφανώς θα αστειεύεστε... Στη χώρα αυτή γεννήθηκε η Δημοκρατία κύριοι... Μετά, μεγάλωσε και έφυγε μακριά... Όχι, δεν την συνάντησε ο Γιώργος όταν ήταν μετανάστης και καθάριζε τζάμια... Οπότε...
Οι Ιρλανδοί έχουν εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια κύριοι!
Αυτό που λείπει από πολλούς ελλαδίτες (Έλληνες απλώς λόγω πολιτογράφησης ή... κεκτημένης ταχύτητας στην έκδοση της ταυτότητας επειδή δεν είχαν σκεφθεί τι άλλο να δηλώσουν) και όχι από τους Έλληνες!
Μπράβο στους Ιρλανδούς που αντιστέκονται στην Νέα Τάξη!
Εμείς πότε θα ξυπνήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου