Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ !!HURRIYET - Greek mayor to build Turkish memorial in ThessalonikiΣημερινό δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet αναφέρει πως ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε πως σχεδιάζει την ανέγερση μνημείου του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο νέος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος σοσιαλιστής Δήμαρχος της πόλης μετά από 24 χρόνια. Όπως ο ίδιος δήλωσε, σκοπεύει, η ανέγερση να γίνει σε οικοδομικό τετράγωνο που συνδέεται με τους Νεότουρκους και δημιούργησε η Τουρκική Δημοκρατία στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πως η Πλατεία Ελευθερίας έχει πάρει το όνομά της από το Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου μέχρι το 1912 αποτελούσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στη πόλη εκτός από τους τούρκους υπήρχαν και Εβραίοι, ενώ σήμερα έχουν περίπου όλοι εξαφανιστεί.
 
Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε, “Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ιστορία. Αυτοί οι άνθρωποι έζησαν εδώ”. Ενώ το δημοσίευμα συνεχίζει…”επιπροσθέτως σκοπεύουμε την ανέγερση και ενός άλλου μνημείου για τους Εβραίους μάρτυρες της πόλης μας”.“Θα θέλαμε οι Τούρκοι και οι Εβραίοι να έρθουν στην πόλη μας, και να προσκυνήσουν τα πατρογονικά τους, όπως εμείς να μπορούμε να πάμε και να κάνουμε το ίδιο στη Κωνσταντινούπολη (εδώ το δημοσίευμα εξηγεί τι εννοούμε εμείς οι Έλληνες με τη λέξη Κωνσταντινούπολη), τη πρώην πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρ


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_2471.html#ixzz15p9g7WHm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου