Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Λ. Κατσέλη: Θανατηφόρο το φάρμακο της τρόικας

"Ίσως να άργησε να καταλάβει τι συνυπόγραψε πριν από έξι μήνες!"

Αντίθετη στις πιέσεις της τρόικας για απόκλιση των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές εμφανίζεται η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο...


 για χορήγηση λάθος φαρμάκου που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Με άρθρο της στην εφημερίδα "Το Βήμα", η Λούκα Κατσέλη υποστηρίζει πως είναι δυνατό να εξασφαλιστούν νέες θέσεις εργασίας με την άρση ακαμψιών και τη μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας.

Επισημαίνει ακόμα ότι το συνολικό κόστος εργασίας στην Ελλάδα είναι περίπου διπλάσιο του καθαρού μισθού που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας πως η μειωμένη ανταγωνιστικότητα δεν οφείλεται ούτε στο επίπεδο μισθών του ιδιωτικού τομέα, που είναι σχετικά χαμηλό, ούτε βέβαια στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είναι απαλλαγμένο από κάθε κρατική παρέμβαση, όπως ισχύει σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

"Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα να κάνει σωστή διάγνωση. Οπως έχει αποδειχθεί συχνά, η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία", σημειώνει.

Αναφέρει πως το πρόβλημα δεν έγκειται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, που στη μεγάλη πλειονότητά τους απασχολούνται στις υπηρεσίες και σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς, αλλά ότι οι εργοδότες αντιμετωπίζουν, για πολλούς άλλους λόγους, υψηλό κόστος στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Με αυτό το άρθρο της υπουργού Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, προστίθεται ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα της με τους αξιωματούχους της τρόικας μετά τη θυελλώδη συνάντηση που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εργασίας


contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου