Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Πού θα είστε το 2025;

Γράφει η Κουκίδα 

Το είπε χθες ξεκάθαρα η τρόικα. Επιμήκυνση του μνημονίου ή νέα δάνεια για άλλα 11 χρόνια. Μέχρι το 2025 δηλαδή. Ακόμα και αν πάρουμε τα χίλια μύρια μέτρα, δεν το γλιτώνουμε. Το ζητούμενο, λένε τώρα ξεκάθαρα, είναι η εξυπηρέτηση του χρέους, που, όπως δείχνουν οι αριθμοί, ούτε με θαύμα μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί μετά το 2013. Βέβαια την είδηση την κάναμε γαργάρα και επικεντρωθήκαμε στις απαραίτητες επώδυνες αλλαγές που «πρέπει να γίνουν». 

Έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες. Και αντί να τρέξει η κυβέρνηση νακρυφτεί, ο υπουργός Οικονομικών μας έκανε συνέντευξη τύπου (αμέσως μετά από αυτήν της τρόικας) για να πει, με ακόμα περισσότερη αλαζονεία, ότι πέτυχε!!! Πίσω του δε ανάρτησε και πανό που έγραφε «Η Ελλάδα αλλάζει». Μέχρι εκεί φθάσαμε. Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, πώς όμως... 

ΥΓ.: Δεν μπορεί το σινάφι μας να υιοθετήσει λίγη από τηδεοντολογία των Ιρλανδών συναδέλφων; Που ρίχνουν πρώτοι τις πέτρες στην κυβέρνηση για την προδοσία; «Δεν ντρέπεστε που φέρατε το ΔΝΤ στην χώρα;» ρώτησε ένας από αυτούς, τον δικό τους Παπακωνσταντίνου. «Θα γίνουμε σαν τους Έλληνες που δεν ξέρουν ακόμα τις λεπτομέρειες του μνημονίου που έχουν υπογράψει;» ρώτησε ένας άλλος. 

Γιατί και στην Ιρλανδία όλα εξελίχθηκαν σε μια νύχτα. Μέχρι και 13 ώρες πριν από την ανακοίνωση της ένταξής της στον μηχανισμό, όλοι στη χώρα έμεναν με την εντύπωση ότι η βοήθεια θα αφορούσε μόνοτις προβληματικές τράπεζες, χωρίς την ανάμειξη του κράτους. Και ξύπνησαν την επόμενη μέρα δεμένοι χειροπόδαρα, με το ΔΝΤ στα πόδια τους. 

Τι μεσολάβησε; Ξημέρωσε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Οι Αμερικανοί πρόσω ολοταχώς να διαλύσουν ό,τι απέμεινε από την ευρωζώνη. Βέβαια στην Ιρλανδία η κυβέρνηση οσονούπω καταρρέει λόγω του σκανδάλου. Εδώhttp://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου