Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ παρεμποδίζει σταθερά τις έρευνες για την Ζήμενς

Τι είχαμε πει; Τι είχαμε γράψει; Δεν είμαστε … προφήτες αλλά έχουμε μάθει πια πως σκέφτονται οι … ΠΑΣΟΚοι…
Είχαμε πει ότι όταν ο Σ. Βαλυράκης είχε προτείνει την παράταση των εργασιών της επιτροπής και της κατάθεσης του πορίσματος που εντελώς τυχαία καίει μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μετά τις περιφερειακές εκλογές, αυτό και θα γίνει.
Όταν η Επιτροπή αποφάσισε την παράταση μόνο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου…γελάσαμε.  Είμασταν σίγουροι ότι ο κ. Βαλυράκης θα εύρισκε δικαιολογία για να παραταθεί η κατάθεση του πορίσματος για μετά τις εκλογές.
Ακόμα και όταν ανακοινώθηκε η ημερομηνία της αποστολής στο Μόναχο….πάλι γελάσαμε.
Και σήμερα το απόγευμα ως εκ του θαύματος τι έγινε;
Έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τον Σ. Βαλυράκη επικοινώνησε με τη Βουλή ο εφέτης Γ. Χριστοδούλου (τάχα μου, τάχα μου) που έχει μεταβεί ήδη στη Γερμανία για να προετοιμάσει τις λεπτομέρειες και ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή για να επιλυθούν διαδικαστικά θέματα.
Αυτό ονομάστηκε απο τα πράσινα μήντια  “κώλυμα που επικαλείται η γερμανική πλευρά”. Έτσι το ταξίδι αναβλήθηκε
Οι βουλευτές θα πήγαιναν στο Μόναχο, για να εξετάσουν τους Χριστοφοράκο, Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ αλλά και στελέχη της μητρικής εταιρείας Siemens.
Η αναβολή προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι συνδέουν την αναβολή του ταξιδιού με τις επικείμενες εκλογές και το φόβο του ΠΑΣΟΚ να μην προκύψουν από τις καταθέσεις των μαρτύρων, επιβαρυντικά στοιχεία για το κυβερνών κόμμα…
«Η νέα αναβολή του ταξιδιού στη Γερμανία αν δεν οφείλεται σε εμπαιγμό μας από μέρους των γερμανικών αρχών πρέπει να αποδοθεί σε κωλυσιεργία κάποιων οι οποίοι θέλουν αν απομακρύνουν προς το μέλλον την εξέταση κρίσιμων μαρτύρων. Για μεν την πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει αφού πρόκειται για πλήγμα του κύρους της ελληνικής πολιτείας στη δεύτερη περίπτωση ο πρόεδρος της επιτροπής οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του…» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ μέλος της επιτροπής Κ Τζαβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου