Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις...

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά άρχισε. Και η εκκίνησή της ήταν "εκωφαντική". Με ένα βίντεο - κόλαφο η Νέα Δημοκρατία θύμισε τα μεγάλα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου που λέχθηκαν έναν χρόνο πριν στην ΔΕΘ 2009.
Δυστυχώς, τα "γραπτά μένουν" και στις ημέρες μας η "γραφή" και ιδιαίτερα η "πολιτική γραφή" γίνεται με εικόνα... Και αυτή η εικόνα που είδαμε, αυτή την εικόνα που μας θύμισε η αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν τιμάει τον σημερινό πρωθυπουργό, αλλά τον απογυμνώνει από οποιαδήποτε ηθική μπορεί να περικλείει ως πολιτικό πρόσωπο.
Η φωτογραφία που παραθέτουμε, είναι η υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου προς τους Έλληνες πολίτες. Η πρόταση για το αύριο. Για το πως να ξεπεράσουμε αυτά που μας φέρνει η "άγουσα και φέρουσα" τραγική πολιτική, τραγικών πολιτικών.
Θα πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουμε πως με εσκεμμένα και με απόλυτο δόλο εκλήθη το ΔΝΤ στην Ελλάδα, από ένα πολιτικό Δούρειο Ίππο. Και το ΔΝΤ δεν ήρθε για να λύσει προβλήματα. Ήρθε για να επιταχύνει τις διαδικασίες - διεργασίες της υπερσυγκέντρωσης της οικονομίας στα χέρια των ολίγων. Όπως πολύ σωστά έχει πει ο Max Keiser, το 90% του παραγόμενου πλούτου θα συγκεντρωθεί στο 10% του πληθυσμού. Και Θεωρώ αισιόδοξη αυτή την προοπτική, αφού μιλάμε πλέον για μια σχέση 99% προς 1%!
Σήμερα, οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών είναι τμήμα της λεγόμενης “εξέγερσης της πολύ μεγάλης Ελληνικής μικρομεσαίας και μεσαίας τάξης”, η οποία πρέπει να αποδομηθεί και να φτωχοποιηθεί το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Αυτός είναι ο στοχος των νεοταξικών εντολοδόχων του ΔΝΤ, με την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, με την επιβολή αντικινήτρων, την ψήφιση σαρωτικών νομοσχεδίων.
Δεν θα περίμενε κανείς φυσικά το 2010 η κοινωνική μας διαστρωμάτωση να παρουσιάζει χαρακτηριστικά μεσοπολέμου και να ήταν όλοι οι Έλληνες σοβιετικού τύπου εργάτες της δεκαετίας του 1930.
Αλίμονο! Σήμερα μηδενίζουν εν ψυχρώ την περιουσία 40.000 οικογενειών αυτοκινητιστών, μιλάμε για επιπτώσεις σε 300.000 ανθρώπους τουλάχιστον, αύριο θα μηδενίσουν σε ευρύτατη πλέον κλίμακα τις κατοικίες όλων ανεξαιρέτως, μέσω των απανωτών αυξήσεων των αντικειμενικών και της ταυτόχρονης κάθετης πτώσης των τιμών πώλησης, για την υγεία μας δεν το συζητώ.
Τολμήστε μόνο να αρρωστήσετε!
Όσοι έμποροι-καταστηματάρχες, όσοι οδηγοί Ι.Χ. σκούζουν σαν υστερικές για ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 80 λίτρα, όσοι μικρο-ιδιοκτήτες κατοικίας διαμαρτύρονται σήμερα για τους φορτηγατζήδες, πρέπει να γνωρίζουν ότι αύριο έρχεται η δικη τους σειρά να κλείσουν το όποιο μικρομεσαίο κατάστημα απέμεινε, να παραδώσουν τις πινακίδες του Ι.Χ. τους, να πουλήσουν το σπίτι τους για ένα κομμάτι ψωμί, είτε γιατί υποβάθμισαν την περιοχή με τη λαθρομετανάστευση, είτε γιατί απλούστατα δεν βγαίνουν να το συντηρήσουν.
Οι εξωνημένες γραφίδες και ηχεία-πληρωμένα τσιράκια του ΔΝΤ στρέφουν έντεχνα τα πυρά προς τους λίγους αυτοκινητιστές που έχουν πολλές άδειες και υποβαθμίζουν το γεγονός ότι η επαγγελματική αυτή κατηγορία αριθμεί 30-40.000 επαγγελματίες, με μία ή δύο άδειες το πολύ, με φορτηγά και αυτοκίνητα αγορασμένα με δόσεις, με απίστευτο εργασιακό άγχος και πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, σε ένα κρίσιμο και ζωτικό τομέα της Ελληνικής οικονομίας.
Το διακύβευμα δεν είναι παρά η μεταγωγή του μεταφορικού έργου στα χέρια των ολίγων και των καρτέλ.



http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου