Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

«Ο Σημίτης δεν ήθελε στην Κύπρο τους S-300»

Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο
Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο 
ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου επέρριψε την ευθύνη για τη μη μεταφορά στην Κύπρο των ρωσικών πυραύλων S-300 στην τότε κυβέρνηση Σημίτη, η οποία, είπε, δεν ήθελε μεταφοράτων πυραύλων στην Κύπρο αλλά στην Κρήτη, λόγω έντονων τουρκικών αντιδράσεων.
Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο Η Αθήνα, πρόσθεσε, δεν ήθελε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία η οποία επιβουλεύεται πάντοτε τα Δωδεκάνησα. Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι η Λευκωσία δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις χωρίς προηγουμένως να συνεννοείται με την Αθήνα ώστε να αποφεύγονται βεβιασμένες αποφάσεις που είναι δυνατό να εμπλέξουν την Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία.
Στη συνέντευξή του ο κ. Κληρίδης υπεραμύνθηκε της στάσης του το 2004 υπέρ του σχεδίου Ανάν υποστηρίζοντας ότι η απόρριψή του δεν οδήγησε στη βελτίωση της κατάστασης γύρω από το Κυπριακό αλλά αντίθετα στην επιδείνωσή του. Το 2003, είπε, ζήτησε επανεκλογή του για μόνο 16 μήνες ύστερα από προτροπή του Κ. Σημίτη και άλλων γιατί πίστευε και ο ίδιος ότι μπορούσε τότε να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Περαιτέρω ανέφερε ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έπρεπε να δεχθεί την επιδιαιτησία του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό.
Τέλος, απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς τον κυπριακό λαό λέγοντας ότι η ενότητα λαού και ηγεσίας είναι αναγκαία προς αντιμετώπιση των συνεπειών από τυχόν κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κ. Χριστόφια και Ερογλου. Πρόσθεσε ότι όποια συμφωνία και αν επιτευχθεί, πρέπει να είναι αποδεκτή από τον λαό και να είναι βιώσιμη και λειτουργική.
ΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ENET


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/s-300_23.html#ixzz0xSd5iRn1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου