Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ένας μοσχοφίλερος συνδικαλιστής στο τιμόνι του ΙΚΑ

Γράφει ο Ι.Κουκακης

Το βιογραφικο του Ροβέρτου Σπυροπουλου βριθει λαθων. (Σκοπιμα παραλειπω τη λεξη Κυριος.) Ηρθε στην Αθηνα ξυπολητος το 1967 σε ηλικια 20 ετων και προσληφθηκε ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ στον ΟΤΕ.

Πως αραγε? με ποιο μεσο? Δεν πηγε ποτε σε ανωτερα σχολη ΤΕΙ η ΚΑΤΕΕ (τοτε) αλλα στη σχολη τεχνικων του ΟΤΕ, φυσικα χωρις εξετασεις...

Στην πραγματικοτητα δεν εχει κανονικες σπουδες η επαγγελματικη εμπειρια παρα μονο κομματικη -συνδικαλιστικη εμπειρια στη
δολοπλοκια και στην ιντριγκα.

Αγνωστη η δραστηριοτητα του επι επταετιας.
Δικτυωθηκε στο Πασοκ το 1976 οταν ειχε σιγουρευτει οτι η ΧΟΥΝΤΑ δεν θα επεστρεφε.

Το Δεκεμβριο του 1981 μαζι με αλλους 44 πρασινοφρουρους συνδικαλιστες ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ στη διοικηση της ΓΣΕΕ επι ΕΝΝΕΑ (9) συναπτα ετη ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ η συνδικαλιστικες εκλογες απο καποιο στημενο κομματικο ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ.(Η δικαιοσυνη στην ελλαδα ειναι
ανυπαρκτη.)

Το 1991 επειδη δεν θα εκλεγοταν ουτε στον ΟΤΕ διοτι τον ειχαν παρει ολοι ειδηση τι ειναι τον φυγαδευσαν προς το Ινστιτουτο Εργασιας της ΓΣΕΕ οπου ασχοληθηκε με την ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ επι της Εμμ. Μπενακη και το εξοπλισμο με υπολογιστες κλπ.

Μεγαλες προμηθειες χωρις διαγωνισμους κλπ. Πληρεις αδιαφανεια.Τοτε εκπαιδευτηκε και σαν κτηματομεσιτης γιαυτο τωρα θελει να βγαλει στο
σφυρι τη περιουσια του ΙΚΑ. Εχει ψωμι η δουλεια.

Απο το 1991 μεχρι το 1996 ηταν υπευθυνος για τα προγραμματα (κυριως εκπαιδευτικα) που ετρεχαν στο Ι.Ν.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε απο τα οποια τα κονομησε πολυ χοντρα και χρηματοδοτησε τον αδελφο του και τις επιχειρησεις τους. Τοτε φτιαξαν και τα πολλα λεφτα.

Εχει μαζι με το αδερφο του και ιπποφορβειο στην Αρκαδια. Ειναι διασυνδεδεμενος με τον Μαντελη, τον Λαλιωτη, τη χρηματιστηριακη εταιρεια Δυναμικη, και φυσικα ηταν στο ημερολογιο του Χρηστοφορακου και ο εισαγγελεας τον εχει ανακρινει για την υποθεση της Ζημενς.

Το 2000-2003 εβαλε τα αποθεματικα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (επικουρικου του ικα ) που ηταν τεραστια διοτι δεν εδινε ακομα επικουρικη συνταξη το ΙΚΑ παρα μονο εισεπραττε εισφορες,στο Χρηματιστηριο, και φυσικα τωρα το ΕΤΑΜ ειναι ελλειμματικο.

Προκειται για λαμπρο αστερι της πολιτικης ζωης. Οποιος τον πλησιασει απο κοντα ας παρατηρησει οτι ποτε δεν δινει ευθεια απαντηση σε καμμια ερωτηση.

Να τον χαιρομαστε!

Ι.Κουκακης

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Omaurogialouros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου