Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η διεθνής απομόνωση του Γιώργου

  • Όλοι οι αρχηγοί κρατών απομακρύνονται από τον Γιώργο... Γιατί άραγε;
  • Η απελπισία της απομόνωσης και της υποβάθμισης, τον οδήγησε στην "αγκαλιά" του Νετανιάχου;
Την επομενη του μνημονίου είχε ήδη φανεί ένα φλερτ του Παπανδρέου με τον Καρατζαφέρη. Τότε εξέχων μέλλος της πολιτικής ζωής και του ΠΑΣΟΚ διανοητής και συγγραφέας, σε σχετική ερώτηση μου είχε απαντήσει επί λέξη: “Είναι απελπισμένος. Ότι του πετάξεις θα το πιάσει να το κάνει σχεδία”.
Πριν λίγες ημερες είδαμε τον ακροδεξιό Νετανιάχου παρέα με τον ΓΑΠ και τότε τον θυμήθηκα.
“Απομονωμένος” λοιπόν. Ψάχνει απεγνωσμένα να καλύψει την παγερή αδιαφορία των εταίρων μας στην ΕΕ. Τελευταία κουβέντα που είχε ήταν με την Μερκέλ λίγο πριν το Καστελόριζο. Δεν τα πήγαν καλά. Πήρε αργότερα μια κουστωδία μαζί του στην Βουλγαρία σας προπέτασμα καπνού.
Στο τηλέφωνο πλέον δεν βγαίνει κανείς απο την ΕΕ παρά μόνο στο επίπεδο του ΥΠΕΞ. Χάθηκε ο Θαπατέρο ο Σαρκοζί…
Βγαίνει μόνο Κύπριος από υποχρέωση και κάποιοι απίθανοι Λυβιοι.
Ακουμπά στον Νετανιάχου μπας και βρει συνομιλητές στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού. Δανούς Άγλλους… κάποιον. Τσακίζει τα τηλέφωνα. Μόνο ο Βαν Ρομπέι καταδεχτηκε να βγει στο τηλέφωνο και η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Ακουμπά στον Νετανιάχου και τελικά την ίδια ημέρα τον χρησιμοποιούν αντιτουρκικά οι Αμερικάνοι. Επέρχεται κατάρευση κλονίζεται και φεύγει διακοπές. Από το επιτελείο του διαδίδουν δήθεν αλλαγή πλέυσης στα εξωτερικά μας. Τρίχες. Καμία πλέυση. Η απομόνωση ειναι εκωφαντική και τον τσακίζει. Όλοι ξέρουν τον ΓΑΠ δεν αντέχει να τρώει πόρτα. Κλονίζεται.
Το Φλερτ με το Ισραήλ δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας την απομόνωση. Άλλωστε η Ευρώπη έχει καταδικάσει λεκτικά το Ισραήλ τόσο για την Γάζα όσο και για την βύθιση του ανθρωπιστικού στολίσκου. Κανείς δεν είδε θετικά την έλευση Νετανιάχου και της Μοσαντ στην Ευρωζώνη αλλά τι να κάνουν οι άνθρωποι.
Τι άλλο μπορούν να κάνουν με αυτή την χώρα, πως να συνδιαλαγούν με τον παράξενο Λαό μας που δεν δείχνει σημάδια ζωής.
Πόρταααα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου