Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Ποντάρουν στην εκτίναξη του Δημοσίου Χρέους - Μας καταχρεώνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς !

Χρωστάμε 400 δισεκατομμύρια ευρώ και υπολογίζουν να μας χρεώσουν άλλα τόσα!
Σοκ και δέος προκαλούν οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ανεβάζουν τις δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου για την εξαετία 2010-2015 στο αστρονομικό ποσό των...

... 387 δισεκατομμυρίων ευρώ
!

Μετά την αφαίρεση των 110 δισ. ευρώ που προβλέπονται από την τρόικα και τα οποία η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να ξεχρεώνει από το 2013 , η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγεί και πάλι στις αγορές για να δανειστεί ακόμη 277 δισ. ευρώ, όταν το ετήσιο ΑΕΠ της μετά βίας ξεπερνά τα 230 δισ. ευρώ.

Μιλάμε για το απόλυτο ΧΑΟΣ !


Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ενσωματώνονται στην τελευταία έκθεσή του για την Ελληνική οικονομία, οι απαιτήσεις δανειακών κεφαλαίων διαμορφώνονται φέτος σε 73,6 δισεκατομμυρίων ευρώ !!!

Από αυτά, 27,6 δισ. ευρώ θα εισφέρει η Ε.Ε., 10,4 δισ. ευρώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, 31,6 δισ. ευρώ έχουμε ήδη χρεωθεί στις αγορές !

'Εως το τέλος του έτους τη κυβέρνηση σκοπεύει να εκδόσει για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου νέα σειρά εντόκων γραμματίων για επιπλέον 4 δισ. ευρώ.

Από το 2011 , τα πράγματα ζορίζουν ακόμη περισσότεροαφού η τρόικα υπαγορεύει έξοδο του Δημοσίου στις αγορές για μακροχρόνιο δανεισμό σε αντιδιαστολή με τις φετινές επιταγές αναχρηματοδότησης των λήξεων εντόκων γραμματίων με εκδόσεις έως έξι μηνών.

Με το νέο έτος η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δανειστεί με μεσομακροχρόνιους τίτλους (3ετή, 5ετή ή και 10ετή ομόλογα) 4,8 δισ. ευρώ, πέραν των 8 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων.

Το σχέδιο τους δουλεύει ρολοί, ο καιρός περνά και το χρέος φροντίζουν να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Με τα δανεικά που παίρνουν στηρίζουν απλόχερα τις τράπεζες και έτσι το χρήμα ξαναγυρνά τους δανειστές μας και στη χώρα μένει μόνο η εκτίναξη του δημοσίου χρέους !

http://tiresias-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου