Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου Apache με δύο νεκρούς

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται από την ανεξήγητη μέχρι στιγμής και μοιραία για τους δυο χειριστές του πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου σήμερα 30/07/2010 στις 11.49 π.μ. στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων κατά την διάρκεια πτητικής δοκιμής.
Πρόκειται για νεοπαράδοτο ελικοπτέρου τύπου AH-64DHA Apache της Αεροπορίας Στρατού του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι....
 ...το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων.
 Νεκροί οι δύο χειριστές, συγκεκριμένα ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου Ταγματάρχης(ΑΣ) Α.Δ. και ο συγκυβερνήτης Αρχιλοχίας (ΑΣ) Κ.Γ.
Από την τραγωδία προκύπτουν τεράστια ερωτήματα, καθώς πρόκειται για ένα από τα ολοκαίνουργια 12 Απάτσι που είχαν παραληφθεί το Σεπτέμβριο του 2009 και είχαν ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις το Φεβρουάριο του 2010!
 Η παράδοση των ελικοπτέρων είχε καθυστερήσει για διάφορους λόγους, ωστόσο συνέπεια της μακράς αποθήκευσής τους είχαν προκληθεί προβλήματα, όπως το γεγονός ότι τρωκτικά είχαν αλλοιώσει τις καλωδιώσεις ορισμένων ελικοπτέρων.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο έπεσε (δεν επιχείρησε δηλαδή αναγκαστική προσγείωση όπως λέγεται) από τα 1200 πόδια, περίπου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε θα σημαίνει ότι υπέστη σοβαρή βλάβη το κύριο στροφίο του ελικοπτέρου.
Τα ελικόπτερα αυτού του τύπου φέρουν δύο κινητήρες, οπότε πρέπει να χάσουν και τους δυο για να πέσουν.
 Τα Απάτσι έχουν παραληφθεί προσφάτως και με διαταγή του Επιτελείου έχουν ακινητοποιηθεί όλα μέχρι να διαπιστωθεί η αιτία της πτώσης. Το ελικόπτερο μετά την πτώση του στο έδαφος πήρε αμέσως φωτιά.
 Ο ατυχής χειριστής του ελικοπτέρου διέθετε εκατοντάδες ώρες πτήσεως και ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ η σύζυγός του περιμένει το τέταρτο.



http://tiresias-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου