Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Και ο Αρσένης στη λίστα για τα αναδρομικά - Η Λούκα τι λέει;


Στη λίστα της πρόκλησης των 800 και βάλε βουλευτών που ζητάνε να τους καταβληθούν αναδρομικά ποσά, συγκαταλέγεται και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σύζυγος της υπουργού Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ζητάει αναδρομικά χρήματα την ώρα που ο λαός ζει σε περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας, αλλά έχει υποβάλλει για το σκοπό αυτό τρεις φορές σχετικό αίτημα!

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, την πρώτη φορά το αίτημα απορρίφθηκε, τη δεύτερη έγινε δεκτό αλλά ...
αναιρέθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ το τρίτο αίτημα εκκρεμεί.

Και τίθεται πλέον το εξής ερώτημα: το αίτημα για τα αναδρομικά είναι νόμιμο, είναι όμως και ηθικό; Τη στιγμή που ζούμε υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόϊκας και μεγάλο μέρος του λαού αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, ένας από τους πιο προβεβλημένους πολιτικούς και οι συν αυτώ, να ζητάνε αναδρομικά χρήματα;

Και βέβαια πως προτίθεται η κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα με την υπουργό Εργασίας της;

Μπορεί οι κκ. Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτής και Σαχινίδης να έχουν ταχθεί κατά της διεκδίκησης, για την κ. Λούκα Κατσέλη όμως τίθεται πολιτικό ζήτημα.

Η ίδια η υπουργός Εργασίας δεν εμπλέκεται άμεσα στο θέμα και πρόκειται για υπόθεση του συζύγου της, ο οποίος είχε προβεί στη εν λόγω ενέργεια όταν η κ. Κατσέλη δεν ήταν υπουργός.

Δεν θα έπρεπε ωστόσο ο πρώην υπουργός, υπό το βάρος των πιέσεων που δέχεται η χώρα να διαφοροποιήσει τη στάση του;

Δεν το έκανε, όπως δεν το έκανε και η αδελφή της υπουργού Εργασίας, κ. Νόρα Κατσέλη, η οποία παραδέχθηκε από τηλεοράσεως ότι θέλει τα αναδρομικά.

Προφανώς το περί δικαίου αίσθημα δεν τους αγγίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου