Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Υπάρχει συνάντηση στο Λουξεμβούργο για την Ελλάδα


Reuters: Αλλά δεν αφορά στην έξοδο της χώρας από το ευρώ

Σε εκτενές δημοσίευμά του το Reuters μεταφέρει τη διάψευση όλων στο δημοσίευμα του Spiegel, αλλά αναφέρει ότι σύμφωνα με δύο ευρωπαϊκές πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει, υπάρχει όντως συνάντηση στο Λουξεμβούργο με θέμα την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, καθώς και τη μελλοντική διαδοχή του Τρισέ στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι πηγές τόνισαν στο Reuters ότι δεν υπάρχει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που υπολογίζεται στα 327 δισ. ευρώ.

Γερμανική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ότι «δεν υπάρχει ούτε υπήρξε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται ήδη στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στη συνάντηση.

Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση»

Ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Der Spiegel περί έκτακτης συνάντησης απόψε στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση», δήλωσε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι εξ όσων γνωρίζει, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Βολφανγκ Σόιμπλε, τον οποίον το δημοσίευμα εμφανίζει να βρίσκεται στο Λουξεμβούργο δεν βρίσκεται καν στη χώρα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου