Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο βυθός της Κρήτης κρύβει μεγαλύτερο πλούτο από την Αλάσκα

Μια μεγαλύτερη "Αλάσκα" σε ενεργειακό πλούτο κρύβει η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, που μπορεί όχι μόνο να βγάλει της χώρα μας από την κρίση και το ΔΝΤ, αλλά και να την κάνει "πάμπλουτη", ισχυροποιώντας ταυτόχρονα οικονομικά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αυτό δήλωσε στο "Εθνος" ο ερευνητής, ιδρυτής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος καθηγητής -σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης- κ. Αντώνης Φώσκολος.

Έλληνας ερευνητής

Ο Ελληνας ερευνητής, επικαλούμενος βάσιμα επιστημονικά στοιχεία, τόνισε ότι οι ελληνικές θάλασσες στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, αλλά κυρίως στη νότια Κρήτη κρύβουν μεγάλους θησαυρούς.

Ο ίδιος κρίνει θετικό στοιχείο τις διεθνείς έρευνες που ανήγγειλε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι στον νέο φορέα πρέπει να μετάσχουν και ελληνικά επιστημονικά ιδρύματα αλλά και ελληνικές εταιρείες.

"Τα τρία τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια, δηλαδή περισσότερο από μία Αλάσκα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φώσκολος, εκτιμώντας ότι "η Ελλάδα, μόνο από την Κρήτη, χωρίς να διαθέσει ούτε ένα ευρώ, μπορεί να έχει έσοδα 279 δισεκατομμύρια δολάρια, αναθέτοντας την εκμετάλλευση φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ξένες εταιρείες και λαμβάνοντας μερίδιο 20% των καθαρών εσόδων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου