Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

«Αντάρτικο» Ανδρουλάκη κατά των επιλογών Παπανδρέου


Λάδι στη φωτιά της ενδοκυβερνητικής εσωστρέφειας έριξε ο Μίμης Ανδρουλάκης, κάνοντας επίθεση στα μέλη της κυβέρνησης που προήλθαν από το περιβάλλον του πρωθυπουργού και όχι από το ΠΑΣΟΚ. 

 Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, χαρακτήρισε "για τα πανυγήρια" τον ανασχηματισμό που έγινε πέρυσι και ζήτησε την υιοθέτηση οργανωτικού σχήματος για το συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος, όπως π.χ. η κυβερνητική επιτροπή που λειτουργούσε επί κυβερνήσεων Σημίτη. 
Μιλώντας για τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη συντονιστή, τον αποκάλεσε ...

"παιδί", διερωτώμενος τι θα μπορούσε να κάνει από τη στιγμή που "την πρώτη μέρα τον άδειασαν πέντε-έξι".  

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι τα προβλήματα δημιουργούν "οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση [...] αυτοί που είναι γενικά του περιβάλλοντος και μέσα σε ένα βράδυ αναδείχθηκαν από τον Παπανδρέου από του μηδενός". 


Άφησε αιχμές για τη Λούκα Κατσέλη, λέγοντας πως "τώρα, ο Χρυσοχοΐδης κάνει κάτι [σ.σ. στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης], ενώ "φτάσαμε ένα χρόνο στο υπουργείο Ανάπτυξης και δεν έγινε τίποτα". Επιτέθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, και στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. "Ακούς υπουργούς να ταξιδεύουν στο Πεκίνο, Αστακοί... Παναγία μου! Τι πράγματα είναι αυτά! Τι είναι αυτά; Θα κάνει απεργία, λέει, η ΔΕΗ την επόμενη εβδομάδα για την ιδιωτικοποίηση. Ποια ιδιωτικοποίηση; Αυτά είναι “Astakos line”. Αέρα-πατέρα. Δεν υπάρχουν σχέδια! Όλα στον αέρα", ανέφερε. 


Αν και δήλωσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του Γ. Παπακωνσταντίνου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημείωσε ότι "δεν παύει να είναι το έκτο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται και αυτό φέρνει μια διαρκή αναστάτωση στην αγορά και την οικονομία". 


Μιλώντας για τον πρωθυπουργό, είπε μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει οικονομικό σύμβουλο,  διαφώνησε με τη στρατηγική του πρωθυπουργού "να ανοίγεις διαρκώς τα θέματα και να ψηφίζεις διαρκώς νομοσχέδια" και μίλησε για μία  λάθος "αρχική προσέγγιση της διακυβέρνησης  αμέριμνη με φρου-φρου κι αρώματα, πράσινα ποδήλατα και πράσινες κυριακάτικες εκδρομές" 


"Φωτογράφισε" τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως έναν από τους υπουργούς που θα μπορούσαν να αναλάβουν χρέη συντονιστή, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με τη συμμετοχή εξωκομματικών και εξωκοινοβουλευτικών προσώπων. "Αυτά που διαβάζω ότι θα φτιάξουμε την «κυβέρνηση των αρίστων»; Παναγία μου, αυτά μακριά από εμάς", είπε. "Πρέπει να πάμε μ’ αυτήν την κυβέρνηση, να συμμαζευτεί και να κάνει δουλειά.", πρόσθεσε. 


Δήλωσε ότι στεναχωριέται που μέσα σε συνθήκες κρίσης ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης δεν μπορούν να καθίσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού υπέρ της αναδιάρθρωσης δεν έγινε στην κατάλληλη στιγμή. 

Για τον εαυτό του, το ρόλο του στην κυβέρνηση και τις ευθύνες του για την κατάσταση, ο Μίμης Ανδρουλάκης είπε πως "προεκλογικά χάθηκε το παιχνίδι και εκεί ήμουν αντίθετος εγώ, υποχρεωμένος λόγω της ιστορίας μου από την Αριστερά να βγω από το κάδρο της εξουσίας. Γιατί ήξερα τι πρόκειται να έρθει". 
enet 


Ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει... ηρωική «έξοδο» απο το ΠΑΣΟΚ (;) 
«Τα προβλήματα στην κυβέρνηση τα δημιουργούν άνθρωποι του Παπανδρέου» δήλωσε ο βουλετυής του ΠΑΣΟΚ 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου εξεπολύει για άλλη μια φορά ο Μίμης Ανδρουλάκης. 

Με συνέντευξή του στο Βήμα fm υποστήριξε ότι "ο ανασχηματισμός απέτυχε, ήταν για τα πανηγύρια", τονίζοντας ότι "τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ!". 
Ο πολιτικός και συγγραφέας υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ...
φτάσει σε οριακό σημείο και χρειάζεται αναμόρφωση. Αλλά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται η χώρα στην κρίση".

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αρκετοί επιτελείς του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν σε κατιδίαν συζητήσεις τους ότι οι συνεχείς επιθέσεις του Μίμη Ανδρουλάκη στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν επιθυμία για... ηρωική έξοδο απο το κυβερνών κόμμα!


http://greki-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου