Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πόσο Γιώργος μπορείς να είσαι τελικά;


  • Μας δουλεύουν "ψιλό γαζί" στο Bloomberg με την μεσογειακή διατροφή του Παπανδρέου
Το δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό δεν μπορεί κανείς να το αποστερήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου. Το δικαίωμά του να "κολυμπά" μέσα στην "αφελή ιδεοληψία" του, φυσικά είναι αναφαίρετο και ποτέ κανείς δεν πρόκειται να του το στερήσει.
Όμως και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, να εκπροσωπούνται από σοβαρούς ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αποφεύγουν (τουλάχιστον) την γελοιότητα, επίσης δεν μπορεί κανείς να τους το αρνηθεί. Και το "χάρισμα" της σοβαρότητας ο Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς ) για εμάς, δεν το έχει... Το δυστυχέστερο είναι πως μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιπής σε περισσότερα του ενός... "χαρίσματα".
Πρόσφατα, στον λόγο που εκφώνησε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε και στην "μεσογειακή διατροφή", την οποία προφανέστατα λατρεύει και επιθυμεί διακαώς να την επιβάλει σε όλους μας, προκειμένου να χάσουμε τα περιττά κιλά και να ζήσουμε πολλά - πολλά χρόνια, προκειμένου να μπορέσουμε να γευτούμε τις χαρές του ασφαλιστικού συστήματος και να δούμε (επίσης) την "άλλη Ελλάδα" που ο ιδεοληπτικός Παπανδρέου θέλει να φτιάξει...
Άλλο όμως να δουλευόμαστε μεταξύ μας (ο Παπανδρέου να δουλεύει εμάς, για την ακρίβεια) κι άλλο να "χλευαζόμαστε" σαν λαός, επειδή εκλέξαμε τον πρωθυπουργό της "μεσογειακής διατροφής"...
Έτσι, "κράξιμο" άνευ προηγουμένου μας έριξε η παρουσιάστρια ειδήσεων του Bloomberg με αφορμή… αυτά που είπε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην διάρκεια του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη! Την ώρα που το Μαξίμου στέλνει γραμμή ότι τα αποτελέσματα από την παρουσία του πρωθυπουργού στο εξωτερικό ήταν θετικά, τα ξένα μέσα μας πήραν στο ψιλό!
Ο κ. Παπανδρέου, που είναι γνωστός λάτρης της υγιεινής ζωής (βλ. jogging, μεσογειακή διατροφή κ.λ.π.) μιλώντας για την κρίση στην χώρα μας, είπε ότι το εισιτήριο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι… η μεσογειακή διατροφή!!! (σε αυτό το σημείο δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω...)
«Έχουμε ένα συντριπτικό πλεονέκτημα. Είναι η μεσογειακή διατροφή, που μπορούμε να κάνουμε χρήση στις εξειδικευμένες αγορές. Ο στόχος μας είναι να εξάγουμε την μεσογειακή διατροφή, που δίνει σε μας τους Έλληνες την μακροζωία που έχουμε», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου.
Η παρουσιάστρια συνέχισε να σχολιάζει με σαρκασμό τα λεγόμενα του πρωθυπουργού μας, ενώ το κανάλι είχε ετοιμάσει θέμα για να μας αποτελειώσει.
«Οι Αμερικανοί ξοδεύουν 40 δισ. δολάρια κάθε χρόνο σε προϊόντα διατροφής, ενώ το έλλειμμα της Ελλάδας ήταν πέρυσι 45 δισ. δολάρια… Επομένως όσα χαλάνε όλο τον χρόνο οι Αμερικανοί για την δίαιτα τους δεν φτάνει για το έλλειμμα της χώρας. Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν άλλες χώρες που να πληρώσουν για την μεσογειακή διατροφή, όμως μπορώ να πω με ασφάλεια ότι η Ελλάδα χρειάζεται και εναλλακτικό σχέδιο».
Άντε μίλα τώρα Γιώργο μου... Αν μπορείς μίλα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά εσύ την "φοράς σε εμάς" και σε εσένα στην "φοράνε" τα πατριωτάκια σου Γιώργο μου... τα πατριωτάκια σου...
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου