Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Και άλλους συμβούλους φέρνει ο Γιώργος, αφού... "λεφτά υπάρχουν"


  • Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού θα τον συμβουλεύουν και στα ταξίδια του;
  • Θα συμβουλεύουν τον Παπανδρέου ή τον Ραγκούση;
  • Οι συμβουλές αυτές πόσο μας κοστίζουν άραγε;
Γράφει η Κουκίδα
Καλώς να ορίσουν. Ας φάνε και αυτοί το κατιτίς τους από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Ο λόγος για τα τέσσερα νέα φρούτα που αποφάσισε να προσλάβει ο πρωθυπουργός ως προσωπικούς του συμβούλους .Θα βοηθούν άραγε τον (άφαντο) Τομάσο Παντόα Σκιόππα; Αυτή την φορά, τα παιδιά είναι made in France. Πρόκειται για τους Ματιέ Πιγκάς, στέλεχος του ομίλου Lazard, τον Ντανιέλ Κοέν, οικονομολόγο της Lazard, τον Ζακ Αταλί, οικονομολόγο επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν και τον Μποντουάν Προ, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας BNP. Αυτή η μικρή τραπεζούλα διοργάνωσε και τo πρόμο του κυρίου Παπακωνσταντίνου στο Παρίσι.
Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να μας ξελασπώσουν. Κοινώς να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην πώληση κρατικών επιχειρήσεων, τραπεζών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Για το καλό μας. Αλλά, βρε Γιώργο μου, τόσους ξένους συμβούλους θα μπορούσες να είχες προσλάβει, πάνω στην Lazard έπεσες πάλι; Ξέχασες ότι η εν λόγω εταιρία (η οποία ήδη ενεργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης) ειδικεύεται σε πτωχεύσεις και αναδιαρθρώσεις χρεών; Τι έγινε στην Αργεντινή δεν θυμάσαι; Τώρα θα φταίνε οι δημοσιογράφοι πάλι εάν φουντώσει η σεναριολογία για επικείμενη αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους;
Πάντως όλοι οι ξένοι σύμβουλοι που έχεις μαζέψει γύρω σου (αγνοώ τον ακριβή αριθμό) πληρώνονται και με το παραπάνω από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι όπως ο Λουκάς που δουλεύει τσάμπα. Και αφού αποφάσισες να το δεις Αμερική, τι το ήθελες το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα; Ακόμα ψάχνονται για τις αρμοδιότητές τους. Λίγο ακριβοί δεν μας πέφτουν για βιτρίνα; Διώξ΄τους όλους να γλυτώσουμε τουλάχιστον κανένα ευρουλάκι.
Καλοφάγωτα παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου