Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της πρωθυπουργού της Σλοβακίας, κας Ιβέτα Ραντίτσοβα , δημοσιεύεται στο βήμα της Κυριακής. 
Η Σλοβακία θυμίζω είναι η χώρα που αρνήθηκε πρόσφατα να συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης των 110 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα. 
«Η απόφασή μας ήταν η ορθή. Και ξέρετε γιατί; Κατ΄ αρχάς η Σλοβακία θα έπρεπε να καταβάλει 800 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 110 δισ. ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα. Εφόσον γινόταν κάτι τέτοιο το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας θα εκτοξευόταν στο 9,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις προβλέψεις Σλοβάκων οικονομολόγων. 
Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό. 
Είναι αλληλεγγύη προς τις τράπεζες... 

Κατά την προσωπική μου άποψη, η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία εξαιτίας της δράσης κυβερνήσεων, τραπεζών, οίκων αξιολόγησης και της ανεπαρκούς επιτήρησης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η Ελλάδα, από την πλευρά της, υπήρξε δημοσιονομικά απείθαρχη. Θα υποστηρίξουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης που θα επηρεάζουν και τις τράπεζες. Είναι απαράδεκτο να μη συμμετάσχουν οι τράπεζες, που είναι ευθέως υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομική βοήθεια. Πρέπει να πληρώσουν». 
Ποιος λογικός Έλληνας θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση στα παραπάνω επιχειρήματα της Σλοβάκου Πρωθυπουργού; Λέει αυτά που λέμε μεταξύ μας κάθε μέρα, στις συζητήσεις που κάνουμε με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Τα αυτονόητα δηλαδή…. Κι όμως, οι δικοί μας κυβερνώντες κάνουν πως δεν ακούνε, πως δεν τα ξέρουν αυτά. Τα πράγματα όμως είναι πολύ κατανοητά πλέον στον κόσμο: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. 
Το ότι φτάσαμε στο σημείο αυτό με ευθύνη, ή μάλλον με ανευθυνότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων, είναι επίσης γνωστό σε όλους. Το κρίσιμο όμως σημείο πιστεύω για το μέλλον μας, για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας, αυτό για το οποίο ο κάθε Έλληνας πρέπει να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, είναι ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. Δεν μπορεί αυτές οι επιχειρήσεις, που από τη φύση τους είναι κερδοφόρες, να μη συμμετέχουν φορολογικά στην ανάταση (λέμε τώρα) της Ελληνικής οικονομίας. Ή μάλλον, να μπαίνουν τροχοπέδη, αφού χρηματοδοτούνται κιόλας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που δημιουργήθηκε με τα δανεικά χρήματα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!! 
Κι επειδή μπήκαμε στο Σεπτέμβρη, και από εδώ και πέρα θ’ ακούσουμε πολλά, ας έχουμε τα παραπάνω κι εμείς πλέον ως επιχείρημα. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σλοβακίας, κι ας αρνηθούμε κι εμείς την επιπλέον στήριξη στη σημερινή, εξίσου ανεύθυνη με τις προηγούμενες, κυβέρνηση της Ελλάδας. 
Ας ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ με όποιο δυνατό τρόπο την ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των κυρίων υπευθύνων για την παγκόσμια οικονομική κρίση: ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

http://antipaloi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου