Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο κύριος 58 ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια(!) μας κατηγορεί για την κρίση.


Την ώρα που ανακοίνωνε την περεταίρω μείωση των Δημόσιων υπαλλήλων και συγχώνευση υπηρεσιών του Δημοσίου.
Την ώρα που η Κυβέρνηση στην οποία αντι-προεδρεύει έχει ψηφίσει το μνημόνιο και εφαρμόζει τα χειρότερα μέτρα που έχει λάβει ποτέ ελληνική κυβέρνηση.
Την ώρα που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες και αίμα.
Την ώρα που η Κυβέρνησή του μειώνει στο μισό τις αποζημιώσεις των εργαζομένων και διευκολύνει τις απολύσεις, την ώρα που η ανεργία οδεύει με φρενήρεις ρυθμούς στο 20%.
Την ώρα που οι Υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε μαριονέτες  της τρόικας.
Την ώρα που καταστρατηγείται το Σύνταγμα της χώρας, την ώρα που περνάν νομοσχέδια στη Βουλή παρά τις σαφείς ενστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βλέπε ασφαλιστικό) την ώρα που ετοιμάζονται να παραδώσουν σε fast track επενδυτές, παραλίες-βουνά και ότι άλλο μπορεί να αξιοποιηθεί από το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο και διαγκωνίζονται για το ποιος θα χειριστεί τις επενδύσεις.
Την ώρα που μειώνουν τη φορολογία των κερδών των εταιρειών και αυξάνουν τη φορολογία στο ψωμί και το πετρέλαιο θέρμανσης.
Την ώρα που μειώνουν το βασικό μισθό.
Την ώρα που διαλύουν το σύστημα δημόσιας Υγείας και Παιδείας.
Την ώρα που στις τράπεζες χαρίζουν πακτωλό δισεκατομμυρίων και κόβουν τις συντάξεις.
Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μετείχε ανελλιπώς στις κυβερνήσεις των υποθέσεων Οτσαλάν, της περίφημης φράσης «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς» , του χρηματιστηρίου, των μαύρων ταμείων  της Ζίμενς και των Τσουκάτου- Μαντέλη κλπ.
Την ώρα που έχουν βρει μόνιμους συνοδοιπόρους το κόμμα του κου Καρατζαφέρη.
Την ώρα που δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»  αναφέρει «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του έχουν 58 ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια…»


Την ώρα που έχουν εξασφαλίσει με περιουσίες και τα δισέγγονά τους…
 ο κύριος 58 ακίνητα, μας κατηγορεί ως συνυπέυθυνους για την κρίση!

Σας διορίζαμε…

Την ίδια ώρα ο κ. Πάγκαλος επιχειρεί να μας καταστήσει συν-υπεύθυνους για την κρίση επειδή όπως είπε μέσα στο κοινοβούλιο …μας διόριζε!
 Ο κ Πάγκαλος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ Απαντώντας δε σε όσους αναρωτιούνται πού πήγαν τα λεφτά του δημοσίου, είπε χαρακτηριστικά πως «σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

Είναι γεγονός ότι ο κ Πάγκαλος, όπως ο ίδιος παραδέχεται διόριζε κόσμο.  Αλλά φαντάζομαι ότι δεν διόριζε κόσμο για την ψυχή του παππού του, ούτε γιατί λυπόταν τους κακομοίρηδες που συνωστίζονταν στο γραφείο του για ένα διορισμό. Φανταζόμαστε ότι το έκανε για να εξασφαλίζει την εκλογική του πελατεία και να έχει πάντα μία θέση, και ακόμη μία θέση και ακόμη μία θέση και ακόμη μία θέση στο κοινοβούλιο και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το πολιτικό σύστημα που διαμόρφωσαν, είναι αλήθεια ότι στηρίχθηκε και στους διορισμούς. Διορισμοί που αποδέχθηκαν οι πολίτες καθώς έβλεπαν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα που είχε μοναδική ανάγκη και στόχο να διατηρήσει και να αναπαράγει την εξουσία του, δεν άφηνε διαφορετική οδό εξέλιξης.
Αυτό το σύστημα που διαμόρφωσαν οι διορισμοί έγινε γάγγραινα και άρχισε να κατατρώει αξίες, να καταργεί την αξιοκρατία, να διαλύει μηχανισμούς, να προκρίνει το ρουσφέτι, να πριμοδοτεί την κομματοκρατία, να καταργεί την πολιτική, να διαφθείρει τους πολίτες, τους φορείς και τους θεσμούς.

 Το πολιτικό σύστημα που διαμόρφωσαν έγινε γάγγραινα και εκτός από τους Έλληνες πολίτες κατατρώει και τον εαυτό του. Κατατρώει τις σάρκες του και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε ο αντιπρόεδρος να κατηγορεί την κοινωνία για τα ανομήματά του. Ο κ Πάγκαλος ψάχνει για σωσίβιο αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σωσίβιο τέτοιου μεγέθους ώστε να διασωθούν τα ψέματα και τα ανομήματα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Και ένα τελευταίο, ποιους αλήθεια διόριζε ο κ Πάγκαλος;


Κυριάκος Αργυρόπουλος



Ακολουθεί δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αρχές Ιουλίου του 2010, είναι εξόχως κατατοπιστικό για το ποιους διόριζε ο κ Πάγκαλος.


«Προστάτης των… αδιόριστων κορασίδων

Την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίδραση του Θόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το 2004 ο ίδιος φρόντισε να διορίσει την κόρη του ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής. Κυκλοφορώντας στους διαδρόμους της Βουλής αλλά και με σειρά συνεντεύξεών του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε πως η κόρη του έκανε χρήση ενός νόμου, που επέτρεπε σε συνεργάτες βουλευτών να διοριστούν στη Βουλή.
Τόνιζε, μάλιστα, πως η κόρη του, έπειτα από μερικούς μήνες, πήγε στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Ο κ. Πάγκαλος, λοιπόν, παραδέχεται ευθέως πως έκανε χρήση ενός ρουσφετολογικού νόμου, ο οποίος επέτρεπε σε συγκεκριμένα άτομα ενός κλειστού κύκλου ανθρώπων να τοποθετηθούν στο Δημόσιο, παρακάμπτοντας έτσι το ΑΣΕΠ.
Πρόκληση
Κανείς δεν κατηγόρησε τον κ. Πάγκαλο ότι προχώρησε σε πράξεις που δεν ήταν νόμιμες, αλλά είναι σαφές πως την ίδια ώρα δεν δικαιούται να κατηγορεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πως προχώρησαν σε διορισμούς «δικών τους παιδιών» στην «Αγρογή Α.Ε.».
Ο κ. Πάγκαλος πρέπει να απαντήσει εάν η τοποθέτηση της κόρης του στο Δημόσιο, με τον τρόπο που έγινε, είναι ηθική και συνάδει με όσα εκείνος λέει τις τελευταίες μέρες και επανέλαβε και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο περί αξιοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου. Και, βεβαίως, δεν είναι απάντηση ότι έπειτα από λίγο καιρό η κόρη του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης επέλεξε το Δήμο της Αθήνας και τη μουσική χορωδία. Ο κ. Πάγκαλος λειτούργησε ως κλασικός κομματάρχης, αρπάζοντας την ευκαιρία που του παρείχε ο νόμος και διορίζοντας την κόρη του. Όπως φαίνεται, μάλιστα, τους νόμιμους, αλλά αμφιβόλου ηθικής διορισμούς, ο κ. Πάγκαλος τους είχε κάνει πρακτική. Ετσι, για παράδειγμα, σε κατάλογο των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου στο Τμήμα Βουλγαρικών-Γερμανικών παρουσιάζεται ως συμβασιούχος η κ. Ελένη Αρκουδάρη. Η κ. Αρκουδάρη, κόρη του Αριστείδη Αρκουδάρη -νομάρχης Δυτικής Αττικής, κομματάρχης του Θόδωρου Πάγκαλου στα Μέγαρα και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-, κάνοντας χρήση μιας  απόφασης που είχε περάσει ο κ. Πάγκαλος, έγινε λίγο καιρό μετά μόνιμη υπάλληλος, όπως προφανώς και άλλοι. Τίποτα το μεμπτό και τίποτα το μη νόμιμο. Τον Δεκέμβριο του 2009, πάντως, με κοινή Υπουργική Απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δηλαδή του κ. Πάγκαλου και του υπουργού Εξωτερικών, δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου, που φέρει τον αριθμό 376/8-12-2009, η κ. Αρκουδάρη, κόρη του κομματάρχη του κ. Πάγκαλου, που μονιμοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ, στο οποίο ήταν συμβασιούχος επί Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας χρήση απόφασης του κ. Πάγκαλου, αποσπάται πού νομίζετε; Στο γραφείο του κ. Πάγκαλου. Και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, στην απόφαση αυτή της απόσπασης ξεκαθαρίζεται πως «η αποσπώμενη εξακολουθεί να λαμβάνει το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών και επιδομάτων από την υπηρεσία από την οποία αποσπάστηκε». Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάτι το μη νόμιμο. Αλλά είναι προφανές πως ο κ. Πάγκαλος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για την υπόθεση της «Αγρογή Α.Ε.» και να επιλέγει να στέλνει στον Καιάδα της ανεργίας μερικές εκατοντάδες νέους, τη στιγμή, μάλιστα, που, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη έκρινε τις προσλήψεις αυτές νόμιμες.
Προφανώς, για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο νέος των 700 ευρώ, που γνωρίζει έναν βουλευτή της Ν.Δ., έχει λιγότερα δικαιώματα στην εργασία από την κόρη ενός βουλευτή ή την κόρη ενός κομματάρχη.


Ο Μίτος της Αριάδνης…

Με μετακινήσεις-εξπρές , παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, κατάφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος -που τις τελευταίες ημέρες κόπτεται για τις γαλάζιες προσλήψεις στην «Αγρογή»- να διορίσει την κόρη του Αριάδνη στη Βουλή και να τη μετακινήσει ταχύτατα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να καταλήξει με σύμβαση αορίστου χρόνου στα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Ο… μίτος της Αριάδνης Παγκάλου αρχίζει να ξετυλίγεται στις 24 Μαρτίου του 2004, οπότε με απόφαση της Προέδρου της Βουλής κ. Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη προσλαμβάνεται η κ. Αριάδνη Παγκάλου του Θεοδώρου, ως δόκιμη υπάλληλος. Όμως η πρόσληψη γίνεται υπό τον όρο ότι «οι υπάλληλοι θα μεταταχθούν αμέσως ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για τους υπαλλήλους της Βουλής Υπηρεσιακού Συμβουλίου προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις σε ΝΠΔΔ».
Η άμεση μετακίνηση της νέας υπαλλήλου γίνεται βάσει ενός κανονισμού που ψηφίστηκε το 2001 με πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη (ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και καταψηφίστηκε από ΚΚΕ και ΣΥΝ), βάσει της οποίας συνεργάτες βουλευτών μπορούν να μεταταχθούν χωρίς να παρέλθει η απαιτούμενη για όλους τους δόκιμους υπαλλήλους διετία σε κενές θέσεις ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ. Ο νόμος μάλιστα είχε αναδρομική ισχύ από το 1991 και μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος βρίσκεται εν ισχύει.
Μετακινήσεις εξπρές

Έτσι, η κ. Παγκάλου ένα μόλις μήνα μετά την πρόσληψή της στη Βουλή (στις 26 Μαΐου του 2004) βρίσκεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέση με Δ’ βαθμό του κλάδου ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η θυγατέρα Παγκάλου θα μείνει για ένα χρόνο. Από εκεί θα φύγει την 1η Δεκεμβρίου του 2005. Και με πράξη που υπογράφει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης «γίνεται αποδεκτή η παραίτηση της Αριάδνης από τη θέση υπαλλήλου του ΔΕ κλάδου Διοικητικού Λογιστικού του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Γ’ και μισθολογικό κλιμάκιο 15, λόγω διορισμού της σε θέση Μουσικού στο ΝΠΔΔ «Δήμος Αθηναίων Μουσικά Σύνολα» από την 1-12-2005.

Εκεί όπου συνεχίζει να τραγουδάει η μεσόφωνος Αριάδνη με σύμβαση αορίστου χρόνου μαζί με το σύζυγό της, τον βαρύτονο κ. Δημήτρη Χατζούλη. Στα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων η κ. Παγκάλου
βρέθηκε από το 2000. Εχοντας ολοκληρώσει σπουδές κλασικού τραγουδιού, έδωσε εξετάσεις σε 4μελή επιτροπή και έγινε δεκτή. Το 2006 μονιμοποιείται (με σύμβαση αορίστου χρόνου). Είναι η χρονιά που μονιμοποιούνται με το Νόμο Παυλόπουλου και οι 130 μουσικοί των Μουσικών Συνόλων».
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου