Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, θα είχε συλληφθεί. Στην Ψωροκώσταινα όμως είμαστε ξενολάτρες και πάνω από α-νυχτόμυαλοι!

Τις ασπρόμαυρες ταινίες με τον Αμερικάνικο στόλο τις θυμάστε ;

Tουρίστας είναι και μάλιστα λεφτάς,σκέφτηκαν οι αρχές της "μπανανίας" βλέποντας την φωτογραφία του ακριβοπληρωμένου αστέρα του ΝΒΑ να τρίβει το κωλαράκι του στο όπλο του Εύζωνα λίγα μέτρα απο το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το ίδιο προφανώς θα σκέφτηκε και ο επόπτης της προεδρική φρουράς βλέποντας το νεαρό μπασκετμπολίστα Κέβιν Ντουράντ να προσπαθεί με διάφορες μαιμουδιές...


..να "ψαρώσει" το νεαρό εύζωνα δοκιμάζοντας την πειθαρχία και τις αντοχές των τσολιάδων του εθνικού μνημίου.

Το αγέρωχο εθνικό σύμβολο έχει καταντήσει φτηνό σουβενίρ για τον κάθε τουριστάκο που θέλει να βγάλει τα απωθημένα του κάνοντας αυτά τα οποία στην πατρίδα του δεν μπορεί καν να φανταστεί οτι θα μπορούσε να κάνει.

Το νεαρό Αμερικανάκι που δοκίμαζε τις αντοχές και την πειθαρχεία του τσολιά δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα αφού παρόμοιες εικόνες έχουν επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν απο διάφορους τουρίστες.

Οι ευθύνες για την κατάντια αυτή είναι καθαρά πολιτικές και μάλιστα με διαχρονικό χαρακτήρα. 

Που ήταν άραγε ο επόπτης της προεδρικής φρουράς την ώρα εκείνη ;

Τάϊζε τα περιστέρια ή μήπως έτρεξε να ζητήσει αυτόγραφο απο τα Αμερικανάκια;

Για τυχόν "εκσυγχρονιστές" που έσπευσαν να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη και άκρως προσβλητική ενέργεια κάνοντας λόγο για απλή "περιέργεια" ενός τουρίστα.

Τους προτείνουμε να βγούν λιγάκι απο το μικρόκοσμό τους και να αναλογιστούν (αν έχουν ταξιδέψει ποτέ εκτός Ελλάδας) σε ποιό άλλο κράτος του κόσμου θα μπορούσε ένας τουρίστας να κάνει γυμνάσια και τέστ αντοχής στην προεδρική φρουρά πόσο μάλλον στους φρουρούς "σύμβολα" ενός εθνικού μνημείου.

Ας τολμούσε κάποιος τουρίστας να κάνει κάτι τέτοιο σε φρουρό του μνημείου του Κεμάλ Ατατούρκ ή στη φρουρά των Βασιλικών ανακτόρων στο Λονδίνο.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και μάλιστα με τις ευλογίες των εθνοσωτήρων που μόνο σε μια Ψωροκώσταινα μπορούν να διαιωνίζονται και να εναλλάσσονται στην εξουσία.

Στην Ψωροκώσταινα των δύο ταχυτήτων... της "νεκράς" και της "όπισθεν".

http://tiresias-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου